Sådan kan vejforløbet ved Kulturtorvet komme til at se ud. Til venstre vejen op ad Ole Lund Kirkegaards Stræde, til højre Kulturhuset.

Sådan kan vejforløbet ved Kulturtorvet komme til at se ud. Til venstre vejen op ad Ole Lund Kirkegaards Stræde, til højre Kulturhuset.

Så er Adelgades forvandling sat i gang

Første etape byder bl.a. på cykelstier på Ole Lund Kirkegaards Stræde

Af
Claus Sonne

Kritikken har i over et kvart årti haglet ned over Adelgade i Skanderborg, og nu har Skanderborg Kommune taget de første skridt i det arbejde, der skal transformere gaden og blandt andet gøre den mere sikker for cyklister.

Første skridt på rejsen handler om Ole Lund Kirkegaards Stræde, der 11. juni blev lukket. Her skal der laves cykelstier, etableres parkeringsforbud og laves en tydeligere markering i forhold til kulturaksen, der også tæller området ved Kulturhuset. Arbejdet skal efter planen løbe juni ud.

Udretning

Efter endt sommerferie og afslutningen på Smukfest kommer det i august til at handle om stykket fra Kulturtovet og ned forbi Mindet. På strækningen vil det ske en udretning og etableres cykelstier og fartdæmpning. Dette arbejde forventes afsluttet i september 2019.

Samtidig med, at selve vejen ombygges, så laves der forsøg med nyt byrumsinventar, nye bænke, cykelstativer, skraldespande og så videre.

Alle detaljer i projektet er ikke endeligt fastlagt. Derfor er det ikke alle de elementer, der i første omgang etableres, der ender med at blive slutproduktet.

Skanderborg Kommune har oprettet et særlig hjemmeside for projektet: www.skanderborg.dk/glæddig

Publiceret 19 June 2019 19:30