Kirsten Brosbøl er udvalgt til at deltage på 2. årgang af det prestigefyldte Obama Foundation Scholars program. Foto: Steen Brogaard

Kirsten Brosbøl er udvalgt til at deltage på 2. årgang af det prestigefyldte Obama Foundation Scholars program. Foto: Steen Brogaard

Kirsten Brosbøl er udnævnt til Obama Foundation Scholar

Anden årgang af det prestigefyldte Obama Foundation Scholars program bliver med deltagelse af tidligere folketingskandidat i Skanderborg, Kirsten Brosbøl

Navne Fhv. Miljøminister Kirsten Brosbøl skal som en af tolv unge ledere fra hele verden være en del af det prestigefyldte Obama Foundation Scholars program på Columbia University i New York 2019-2020. Kirsten Brosbøl har indtil valget den 5. juni været medlem af Folketinget for Socialdemokratiet.

Kirsten Brosbøl har de seneste år stået i spidsen for Folketingets arbejde med verdensmålene som stifter og formand for Folketingets Tværpolitiske Netværk for Verdensmålene.

Fra august og ti måneder frem skal hun indgå i Obama Foundation Scholars programmet på Columbia University i New York.

Styrker unge ledere

Programmet sigter mod at styrke unge ledere, som allerede har vist deres samfundsengagement og evne til at skabe forandring, ved at give dem redskaber til at gøre deres arbejde endnu mere effektfuldt, når de vender hjem.

"Jeg er dybt beæret over at få denne unikke mulighed for at arbejde sammen med nogle af verdens førende forskere og unge ledere fra hele verden om at takle vores fælles udfordringer. Og ikke mindst er det en drøm at blive en del af Obama Foundations netværk af unge ledere og udvikle mine personlige lederegenskaber med Obamas værdier som fundament," udtaler Kirsten Brosbøl.

De tolv Obama Foundation Scholars vil indgå i projektet 'Columbia World Projects', der er et initiativ, hvor studerende og forskere fra Columbia samarbejder med regeringer, civilsamfund, erhvervsliv og internationale organisationer om at skabe realiserbare løsninger på nogle af verdens største udfordringer.

Første årgang netop færdig

Obama Foundation Scholars programmet blev lanceret i 2018. Den første årgang af Scholars er netop blevet færdig.

Hver Scholar har under vejledning fra Obama Foundation udviklet en handlingsplan, som de nu vil tage med tilbage til deres hjemland eller region for at skalere.

"Den første årgang af Scholars kom ud med mere energi og bedre redskaber til at skabe varig forandring i deres samfund," siger Obama Foundation CEO David Simas.

"De er en del af rygraden i Obama Foundations globale økosystem af unge ledere, og vi er meget inspireret af det nye netværk og det arbejde, de nu vil tage hjem og gøre. Vi er ivrige efter at udvide vores international netværk af forandringsagenter med den nye anden årgang af Scholars."

-bo

Publiceret 19 June 2019 10:30