Ida Dideriksen, Laila Rambur Ardal og Signe Næssing (th) er trekløveret bag www.viervenner.dk. App'en er allerede nu klar til Android og snart også iPhone. Foto: Grethe Bo Madsen

Ida Dideriksen, Laila Rambur Ardal og Signe Næssing (th) er trekløveret bag www.viervenner.dk. App'en er allerede nu klar til Android og snart også iPhone. Foto: Grethe Bo Madsen

Venskabs-app for udviklingshandicappede blev testet på Sølud Musik-Festival

Verdens første venskabs-app for mennesker med udviklingshandicaps fik en forrygende start på Sølund med flere 100 brugere

Af
Grethe Bo Madsen

venskab Det stikker lige i hjertet, når Signe Næssing fortæller om den nye venskabs-app for mennesker med udviklingshandicaps, som hun er idekvinden bag. Baggrunden er nemlig, at en undersøgelse fra Socialpædagogernes Landsforbund viser, at alt for mange udviklingshæmmede har ganske få eller slet ingen venner.

"Ensomhed er et meget stort problem for udviklingshæmmede mennesker. Hver ottende har ingen venner overhovedet," fortæller hun.

Derfor gik hun i gang med at få udviklet en 'viervenner'-app, der kan hjælpe udviklingshæmmede med at bygge venskaber og vedligeholde dem.

100 procent ikon-baseret

"Mange i målgruppen har problemer med at læse og skrive, og derfor er det svært for dem at vedligeholde venskaber over sociale medier, sådan som mange andre gør. De forstår heller ikke den ironi og jargon, som findes på nettet," fortæller Signe.

"Derfor er 'viervenner'-appen baseret på ikoner, så man ikke behøver hjælp til at skrive eller læse for at bruge den. Man kan godt skrive beskeder til hinanden, men man kan også kommunikere med tale eller videobeskeder."

"Appen er bygget op, så brugerne mødes omkring interesser. Interesserer man sig eksempelvis for madlavning eller biler, vil man hurtigt finde andre brugere med de samme interesser," forklarer hun.

Over 100 gæster på Sølund Musik-Festival var med til at teste appen, og ifølge Signe Næssing er den så intuitiv at bruge, at alle de nye brugere kom flyvende fra start og tog venskabs-appen i brug med det samme.

Verdens første

"Det er nok verdens første app af sin slags. Jeg har i hvert fald ikke kunnet finde tilsvarende apps, der er udviklet helt specifikt til mennesker med udviklingshandicaps," understreger Signe Næssing.

Publiceret 17 June 2019 16:00