Vagn Hvam Pedersen med sønnerne Stefan Hvam Pedersen (midt) og Torsten Hvam Sølund. Foto: Per Bille

Vagn Hvam Pedersen med sønnerne Stefan Hvam Pedersen (midt) og Torsten Hvam Sølund. Foto: Per Bille

Hwam-stifter fusionerer livsværk med franske forbindelser

Hørning-firmaet Hwam har besluttet at gå sammen med franske Seguin Group

Hørning Franske Seguin Group og danske Hwam A/S har besluttet at gå sammen og forstærke synergien i de to selskabers samarbejde.

Seguin overtager 75 procent af aktierne i Hwam A/S, og grundlægger Vagn Hvam Pedersen vil på et nærmere aftalt tidspunkt efter sommerferien gå på pension. Medejer og udviklingschef, Torsten Hvam Sølund, fratræder også efter sommerferien efter eget ønske, idet han ønsker at udforske nye muligheder.

Adm. direktør og 25 procents medejer, Stefan Hvam Pedersen, fortsætter i sin stilling som adm. direktør og skal sammen med økonomidirektør Kasten Hvoldal stå i spidsen for et nyt kapitel i den 46 år gamle virksomhed.

15 års samarbejde

Seguin og Hwam A/S har arbejdet tæt sammen de seneste 15 år, hvor Seguin har opbygget salget af Hwam´s brændeovne og pejseindsatse på det franske marked. Desuden har Seguin i en årrække ejet en aktiepost i et fælles teknologiselskab.

Seguin har igennem de seneste 20 år opbygget en solid position på det franske marked for brændeovne, pilleovne og pejseindsatse. I dag er Seguin én af de mest markante aktører på det franske marked, men også med eksport til en række lande. Hwam A/S har en eksportandel tæt på 85 procent samtidig med en stærk position på hjemmemarkedet, skriver de to virksomheder i en fælles pressemeddelelse.

Begge selskaber fortsætter som selvstændige virksomheder med hver deres navn.

Publiceret 17 June 2019 09:00