Viceborgmester Frank Damgaard holdt åbningstalen. Pressefoto

Viceborgmester Frank Damgaard holdt åbningstalen. Pressefoto

600 tog til åbningskoncert med Tonica i Ry

Harmoniorkesteret åbnede den 25. havnekoncertsæson fest og taler i strålende solskin

Havnekoncertpladsen var fyldt godt op med mere end 600 tilhørere på træbænkene, amfipladserne, skrænter og klapstole, da Ry Borgerforenings åbningskoncert af den 25. sæson søndag løb af stablen.

I anledningen af jubilæumsåret var eventkonsulent Trine Jørgensen fra Skanderborg kommune inviteret med. Det er hende, der var idemageren til havnekoncerterne i 1994 sammen med foreningens daværende formand, Torben Mogensen.

Viceborgmester Frank Megabody Damsgaard hyldede havnekoncerternes "moder" i sin tale og overrakte Trine Jørgensen en buket blomster som tak og anerkendelse af det gode initiativ som har udviklet sig i foreløbig 25 år.

Frank Megabody Damsgaard var aftenens åbnings- og jubilæumstaler, en opgave, han klarede på sædvanlig muntre og anerkendende måde med en tale fra hjertet om det store frivillige arbejde ildsjæle rundt om i kommunen og i Ry udfører.

Det har skab et unikt sted for at kommunens borgere kan samles i musikalsk og social fællesskabsfølelse.

I slutningen af sin tale, blev Frank Megabody Damsgaard afbrudt af orkesteret, som satte i gang med musik til melodien 'Congratulations' og overlod dirigentstokken til Frank. Det skabte megen munterhed blandt publikum og Frank viste store evner med dirigentstokken.

Det 40 mand store harmoniorkesteret Tonica fra Århus med den unge og muntre dirigent Boris Kertsman, der formåede fra første taktslag, at få koblet publikum sammen med orkesteret.

Tonica har siden 2013 åbnet havnekoncerterne, og havde igen i år den nye generation med fra en musikerfamilie fra Ry. Det var mor Kirsten Bøwadt Jacobsen, der har spillet fløjte i Tonica i 30 år og hendes to tvillingedrenge på 16 år, Anders Bøwadt Jensen på trombone og Marius Bøwadt Jensen på saxofon. Deres far Kim Jensen stod for teknikken i dagens anledning.

Tonica havde igen i år sangerinden Mona Britt Nykjær med, som havde publikum i sin hule hånd med mange kende numre blandt andet fra musical. Aftenens program blev startet med 'Hallelujah' og af aftenens program skal nævnes 'Super Mario', 'Jeg sætter min har som jeg vil', 'Bohemian Rapsody' og Tonicas sommerpot med fællessang til omdelte sanghefter.

En fantastisk aften som fastholdt publikum til et sidste sekund i det dejlige sommervej som koncerten blev begunstiget med.

Publiceret 17 June 2019 22:00