100 medarbejdere fra Normals hovedkontor i Skanderborg trak fredag morgen i arbejdshandskerne sammen med direktør Torben Mouritsen (tv) og gav en hånd med oprydningen efter årets Sølund Musik-Festival. Foto: Grethe Bo Madsen

100 medarbejdere fra Normals hovedkontor i Skanderborg trak fredag morgen i arbejdshandskerne sammen med direktør Torben Mouritsen (tv) og gav en hånd med oprydningen efter årets Sølund Musik-Festival. Foto: Grethe Bo Madsen

Det er helt normalt:

Lukker hovedkontoret for at give Sølund Musik-festival en hjælpende hånd

Virksomheden Normal lukkede hovedkontoret i Skanderborg og stillede op fredag morgen klokken 7.30 for at give en hjælpende hånd til oprydningen efter årets Sølund Festival

Af
Grethe Bo Madsen

Sølund Da der tidligt fredag morgen klokken 7.30 var fælles morgenbord for medhjælperne på Sølund Festivalen dukkede der 100 nye ansigter op i ensfarvede sorte t-shirt med en velkendt lille filur på højre bryst.

De kom fra virksomheden Normal, der i dagens anledning besluttede af lukke hovedkontoret i Skanderborg for i stedet at tage en tur til Landsbyen Sølund og hjælpe med at rydde op efter årets Sølund Musik-festival.

I virkeligheden er det jo ret enkelt. Vi tager ud og hjælper, vi har det sjovt sammen og vi får gjort en god indsats

Torben Mouritsen, direktør i Normal

To dage til at hjælpe

"Vi har en CSR-strategi (Corporate Social Responsibility-strategi, red.) der dels handler om, hvordan vi kan bidrage til et bæredygtigt samfund, og hvordan vi kan være med til at hjælpe samfundets udsatte, blandt andet ved at integrere dem på vores arbejdsplads," forklarer direktør Torben Mouritsen.

"Som en del af den strategi har vi valgt at sige, at vi tager to dage om året ud af kalenderen, hvor vi hjælper dem, der trænger. I år har et at tiltagene så været, at vi går herud på Sølund og hjælper med at få ryddet op efter festivalen."

Nogle af de 100 medarbejdere, der stillede op til oprydning, lagde også vejen forbi Sølund Festivalen torsdag aften og sluttede af med at sove på kontoret. Alligevel var de oppe og i gang fredag morgen.

"Nu bor jeg selv i Skanderborg, og derfor betyder Sølund meget for mig, ligesom det gør for alle andre, der bor her. Jeg er som regel forbi hvert år om tirsdagen, og jeg synes, det er skønt at se, hvordan både byen og musikerne i den grad støtter op om festivalen. Man kan bare se, hvordan de har en fantastisk fest herude," konstaterer Torben Mouritsen.

Socialt ansvarlige

Om det bliver til endnu en oprydningsdag igen til næste år, vil Normal-direktøren ikke afvise

"Nu må vi se. Det vil jeg i hvert fald ikke afvise. Jeg tænker, vi tager en dag ud igen op til jul, hvor vi vil pakke julegaver til nogle af dem, der trænger til noget ekstra hjælpe til jul. Det er første år, vi har sådan en strategi. Vi vil gerne være en socialt ansvarlig virksomhed - det er derfor, vi sætter det i gang nu.," understreger Torben Mouritsen.

"Og så er vi jo vildt heldige med vejret. Det bliver en fantastisk skøn dag. Både fordi vi hjælper nogen, men også fordi vi har en god dag sammen. I virkeligheden er det jo ret enkelt. Vi tager ud og hjælper, vi har det sjovt sammen og vi får gjort en god indsats."

Publiceret 14 June 2019 13:30