Frivilligkoordinator Sofie Nielsen og Årets Frivillig Jonas Nielsen. Sidstnævte gik i øvrigt 80 km under årets Outdoorfestival. Foto Sonne

Frivilligkoordinator Sofie Nielsen og Årets Frivillig Jonas Nielsen. Sidstnævte gik i øvrigt 80 km under årets Outdoorfestival. Foto Sonne

Outdoorfestivalen blev, trods regn, en succes, siger 'bagkvinde' Isabel Morgenstern

Årets Frivillig, Jonas Nielsen fra Ry, gik 80 km i løbet af Outdoorfestivalen

Af
Claus Sonne

"Vi er slidte".

Isabel Morgenstern, bagkvinden bag Outdoorfestivalen, der løb af stablen i pinsen, smiler, mens hun kommer med konstateringen. Og 'vi' dækker i denne sammenhæng også over festivalens frivilligkoordinator Sofie Nielsen.

Lige nu sidder jeg med den allerbedste fornemmelse og kan se tilbage på mange lommer af lykkefølelse

Var du med til årets Outdoorfestival - eller kender du nogen, der var? Så tag et kig på Per Billes mange fremragende fotos her:

I skrivende stund er opgørelsen over deltagerantallet og antallet af aktiviteter, deltagerne købte sig ind på, ikke færdig. Men Isabel Morgenstern tøver ikke med at kalde festivalen for en succes - trods massive mængder regn pinselørdag, Royal Run og musikfetivalen Northside i Aarhus.

"Vi er bedst til godt vejr, men vi lærer noget af alle udfordringer, også af regnvejr. Lige nu sidder jeg med den allerbedste fornemmelse og kan se tilbage på mange lommer af lykkefølelse," siger Isabel Morgenstern og kaster store mængder rosende ord efter festivalens frivillige og frivilligkoordinator Sofie Nielsen, der har rådet over i omegnen af 175 frivillige.

"De frivillige har været fantastiske, intet mindre. Det er mit andet år som koordinator, og mange af de frivillige har været med længere, hvilket gør, at vi kan bygge videre på en masse erfaringer, siger Sofie Nielsen.

Årets frivillig gik 80 km

Nærmest som bestilt stikker Jonas Nielsen fra Ry hovedet indenfor. Han blev kåret til 'Året Frivillig' efter festivalen, hvor han brugte 50 timer og gik 80 km. Jonas er 'runner' og ham, Sofie ringer til, hvis der opstår en udfordring.

"Det er 4. år, jeg er med, og jeg er vild med det. Vi har et fantastisk sammenhæng, og jeg udvikler mig hvert eneste år," siger han.

Øget interesse

Isabel Morgenstern kan fortælle om en øget interesse fra de kommercielle partnere, Outdoorfestivalen er afhængig af.

Vi glæder os også over, at vi allerede har fået bestillinger på teambuildingkurser

"Vi havde besøg af 20 nye mulige kommercielle partnere under festivalen, og vi glæder os over dem, vi allerede har, fx Skanderborg Kommune, Kvickly Ry, Ry City og Skanderborg Bryghus," siger hun og tilføjer:

"Vi glæder os også over, at vi allerede har fået bestillinger på teambuildingkurser, for vi er her jo hele året i regi af Ry outdoor 365."

Næste års festival afholdes fra 29.-31. maj 2020 - og der er med garanti nye aktiviteter på programmet, garanterer Isabel Morgenstern.

Publiceret 14 June 2019 19:30