Direktør Mick Kjær kan se tilbage på 10 år med konstant ekspansion for det Skanderborg-baserede danske brændstofselskab. Pressefoto

Direktør Mick Kjær kan se tilbage på 10 år med konstant ekspansion for det Skanderborg-baserede danske brændstofselskab. Pressefoto

Go’on vinder markedsandele: Efter 10 år er der nu 150 stationer i Danmark

Det danskejede brændstofselskab med base i Skanderborg kom ud af 2018 med et overskud på 10,4 mio. kr.

Det danskejede brændstofselskab Go’on har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2018, og det viser et overskud på 10,4 mio. kr. Et overskud, som ledelsen betragter som acceptabelt.

”Vi har oplevet en positiv udvikling i salget på tankstationerne gennem hele 2018, og vi har haft vækst både organisk og i form af 12 nyåbnede stationer. Vores salg på stationerne er vokset med 13 procent i 2018. Samtidig har vi haft succes med vores nybyggede greenfield-anlæg, som er tankstationer, som vi har bygget helt fra bunden ofte med lokale samarbejdspartnere,” fortæller administrerende direktør Mick Kjær i en pressemeddelelse fra Go’on.

Åbner i yderområder

Go’on kunne i december 2018 fejre sin 10-års fødselsdag, og åbner snart sin tankstation nummer 150 i Danmark.

Vi har oplevet en positiv udvikling i salget på tankstationerne gennem hele 2018, og vi har haft vækst både organisk og i form af 12 nyåbnede stationer

"Da vi startede op, fik vi mange kommentarer om, at det marked var fuldstændig dækket ind, og der var ikke plads til sådan en ny lille dansk spiller. Men vi havde en strategi om at åbne stationer i de områder, hvor alle de andre var flygtet fra, nemlig yderområderne i Danmark. Og nu efter 10 år ser det ud til, at vi er lykkedes med strategien om, at vi vil holde de lokale kørende," udtaler Mick Kjær.

Har 3,5 pct. af markedet

Go’on har i dag en markedsandel i Danmark på ca. 3.5 procent af brændstofsalget til personbiler.

En del af tankstationerne er åbnet i samarbejde med lokale borgere eller virksomheder, og er med til at holde liv i landsbyerne rundt om i Danmark.

"Vi har valgt at være synlige i de lokalsamfund, hvor vi har tanke. Det er forenings- og forretningslivet, som er med til at holde liv i landsbyerne, og når vi kan være med til at åbne et anlæg sammen med en flok borgere, der åbner en lukket købmand igen, så har det stor betydning for dem, der bor i lokalområdet," forklarer Mick Kjær i pressemeddelelsen.

Vi har valgt at være synlige i de lokalsamfund, hvor vi har tanke

Sådanne samarbejder er der adskillige eksempler på, bl.a. fra Vester Hæsinge på Sydfyn, hvor en borgergruppe ønskede at holde liv i en købmandsbutik og sammen med Go’on etablerede et tankanlæg ved butikken. Og i landsbyen Tvis åbnede en lokal mand et nyt supermarked med tilhørende Go’on-tank.

Penge til lokallivet

For at vise sin opbakning lokalt holder Go’on hvert år to konkurrencer, hvor man kårer Årets Lokale Ildsjæl og Årets Forening med en samlet præmiesum på 500.000 kroner.

Hos Go’on ser man ind i et 2019, som man forventer vil komme til at ligge over resultatet for 2018. Der er planer om at etablere op mod 10 nye anlæg, hvoraf de seks allerede er planlagt. På den baggrund er det ledelsens forventning, at man vil opnå vækst i driftsresultatet for 2019.

Publiceret 12 June 2019 10:00