Ghassan Hassoun har arbejdet med udsatte i mange forskellige sammenhænge. Han er oprindeligt uddannet socialrådgiver og har to diplomuddannelser bygget ovenpå i dels ledelse og dels job- og uddannelsesvejledning. Foto: CSJ

Ghassan Hassoun har arbejdet med udsatte i mange forskellige sammenhænge. Han er oprindeligt uddannet socialrådgiver og har to diplomuddannelser bygget ovenpå i dels ledelse og dels job- og uddannelsesvejledning. Foto: CSJ

Nyt opholdssted for unge er åbnet ved Storring

Der er plads til syv unge mellem 7-14 år på nyt opholdssted

Af
Christina S. Johansen

På Søballevej 51, midt mellem Søballe og Storring er poppet et nyt skilt op udenfor en gammel men istandsat gård.

'DanCare Home, Socialpædagogisk opholdssted for børn og unge,' står ders.

Og det er lige præcis, hvad det er.

5. april kom de nødvendige godkendelser i hus, så nu mangler stedet bare at få visiteret syv unge i alderen 7-14 år.

"Vi savner nogle beboere. Det er svært at vente på, at telefonen ringer. Jeg tjekker min mail mange gange om dagen, men jeg er 100 procent sikker på, at det nok skal lykkes - vi har sendt materiale rundt til alle kommuner," fortæller Ghassan Hassoun, den ene af de to idémænd til stedet - Sallah Abdallah er den anden.

Opholdsstedet er for børn/unge, der enten har en stærk belastet psykosocial baggrund, massiv omsorgssvigt, tilknytningsvanskeligheder, mislykket skolegang, angst, depression, OCD, ADHD, ADD eller kriminalitetstruede unge.

Der vil være en blandet sammensætning af piger og drenge og alle etniciteter - det er i øvrigt også tilfældet med de ansatte.

"I DanCare Home er der plads til forskelligheder, ud fra et mangfoldigt menneskesyn, baseret på de danske normer og værdier. De unge skal have en struktureret hverdag, og de skal lære at eje deres liv. Altså skal de lære at træffe beslutninger selv. Det er ikke noget, som kommer fra dag til dag - det skal optrænes," siger Ghassan Hassoun.

Vi brænder for det her

Idéen til et nyt opholdssted opstod for næsten et år siden ud fra et ønske om at hjælpe de her unge til en bedre fremtid.

"Vi brænder for det her. Jeg er uddannet socialrådgiver og har har to diplomuddannelser bygget ovenpå i dels ledelse og dels job og uddannelsesvejledning. Jeg har arbejdet med alt muligt forskelligt med udsatte som omdrejningspunkt, så jeg kender udsattes problemstillinger og livsvilkår temmelig godt. Derfor har jeg også set konsekvensen af svigt, og jeg mener, at tingene kan gøres bedre end i dag," siger Ghassan Hassoun.

Fra idéen havde sat sig i Ghassan og Sallahs hoveder, gik det store arbejde i gang med at finde et egnet sted og finde hoved og hale i, hvad det egentlig kræver, at lave et opholdssted.

"Vi har haft rigtig god sparring med to opholdssteder på Fyn og Sjælland samt socialtilsyn Midt. De har hjulpet os til, hvordan vi får det her op at stå. Mens vi har ventet på diverse tilladelser har vi så brugt tiden på at tænke alting igennem, så vi er helt klar. Såsom vores vision, medarbejderpolitik, gæstepolitik, rygepolitik, husorden og alt muligt andet," forklarer Ghassan Hassoun.

En super beliggenhed

Et egnet sted skulle naturligvis også findes, og her er valget altså faldet på den nedlagte gård mellem Søballe og Storring.

Den er istandsat og har hele 355 kvadratmeter bolig samt kæmpestore udearealer.

"Så der er virkelig god mulighed for at få brændt nogle frustrationer og noget energi af udenfor," siger Ghassan Hassoun og fortsætter:

"Desuden ligger stedet rigtig godt lige midt mellem mange større byer og med tre folkeskoler indenfor en radius af cirka fem kilometer."

Publiceret 06 June 2019 19:30