Verdens største musikfestival for udviklingshæmmede, Sølund Musik-Festival er den ene af to nominerede til ny Kulturpris stiftet af Europæisk Kulturregion under Region Midtjylland. Foto: Grethe Bo Madsen

Verdens største musikfestival for udviklingshæmmede, Sølund Musik-Festival er den ene af to nominerede til ny Kulturpris stiftet af Europæisk Kulturregion under Region Midtjylland. Foto: Grethe Bo Madsen

Sølund Musik-Festival nomineret til ny verdensmålspris

På fredag bliver det afgjort, hvem der løber med Europæisk Kulturregions nye pris 'Den Midtjyske Kulturpris'. Sølund Musik-Festival er blandt de nominerede

verdensmål Seks kulturprojekter fra Skanderborg, Aarhus, Holstebro og Skive er i spil til Europæisk Kulturregions nye pris 'Den Midtjyske Kulturpris', som uddeles for første gang på fredag 31. maj.

'Den Midtjyske Kulturpris' består af i alt tre priser med hver sit fokus på FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. De tre priser er 'Partnerskaber for Handling', som er hovedprisen, 'Klimaindsats' og 'Mindre Ulighed', og det er i denne kategori, at Sølund Musik-Festival er den ene af de to nominerede.

Blandt det indstillede til priserne er kunstnere, kulturinstitutioner, projekter eller værker, der har haft særlig betydning for hvert af de tre mål for eksempel ved at sætte fokus på temaet, skabe debat, nytænkning eller forandring inden for feltet.

Uddeles på Aros

Vinderne findes på fredag på kunstmuseet ARoS i Aarhus, hvor Europæisk Kulturregion inviterer til et gratis åbningsarrangement kl. 18.00-22.30 i forbindelse med kulturfestivalen GENOPDAG, der løber af stabelen den 1.-16. juni i hele den midtjyske region.

De nominerede til hovedprisen Partnerskaber for Handling - verdensmål nr. 17 - på 50.000 kroner er:

  • Skulpturlandsby Selde, Skive Kommune
  • Odin Teatret - Nordisk Teaterlaboratorium, Holstebro Kommune

De nominerede til Klimaindsats - verdensmål nr. 13 - på 25.000 kroner er:

  • 'X-Ray Fashion' - Mannd, Aarhus Kommune
  • 'The Garden' - ARoS Kunstmuseum, Aarhus Kommune

De nominerede til Mindre Ulighed - verdensmål nr. 10 - på 25.000 kroner er:

  • '100% Fremmed – Levende Fortællinger' - Teater Katapult, Aarhus Kommune
  • Sølund Musikfestival, Skanderborg Kommune

En jury med repræsentanter fra både kulturliv, region og kommuner har udvalgt de seks nominerede og i sidste ende vinderne. I alt blev der indstillet 21 projekter og institutioner.

Bag 'Den Midtjyske Kulturpris' står Europæisk Kulturregion under Region Midtjylland og regionens 19 kommuner.

-bo

Publiceret 27 May 2019 11:00