Teatret Papirhud opførte gadeteater på Kulturtorvet. Foto: Per Bille

Teatret Papirhud opførte gadeteater på Kulturtorvet. Foto: Per Bille

Begejstrede Sløngler: 4000 lagde vejen forbi

Oversløngel Uffe Høj smiler fra øre til øre ovenpå årets Sløngeldage, der kort kan summeres op med tre ord: En stor succes

Af
Grethe Bo Madsen

Skanderborg Efter måneders planlægning blev det fredag og lørdag endelig tid for Skanderborgs Heslige Sløngler til at byde velkommen til Sløngeldagene, der sætter fokus på Ole Lund Kirkegaards tidløse forfatterskab, den gode børnelitteratur og det frie, fantasirige og skabende børneliv.

Det blev en dag, som Di heslige Slønglers Klup er rigtig glad for, måske endda overmåde glad for og i virkeligheden nærmest begejstrede for

Uffe Høj, formand for Di Heslige Slønglers Klup

Fredag var det 3. klasserne fra skolerne i Skanderborg, der var inviteret. Godt 800 elever havde taget imod invitationen til fantastisk dag.

"Det blev en herlig dag med glade elevers indtag af livsbekræftende Sløngelnæringmed. Vi fik stor ros for dagens indhold og for en afvikling i Kulturhuset, på Morten Børup Skolen, Realskolen og i cirkusteltet, der bare virkede. En fantastisk dag," oplyser De Heslige Slønglers formand, Uffe Høj.

Den dag blev kun bedre lørdag, da over 4000 gæster fra nær og fjerne besøgte Kulturtorvet, og hvor Di Heslige Slønglers Klup kunne indlede dagen med at modtage en check på 20.000 kroner fra Team Fit&Sund Cycling til støtte for fremtidige Sløngeldage.

Overmåde glad

"Det blev en dag, som Di heslige Slønglers Klup er rigtig glad for, måske endda overmåde glad for og i virkeligheden nærmest begejstrede for," konstaterer en glad oversløngel.

"Alt klappede, og folk strømmede til på en smuk dag. Vores arrangementer i Kulturhuset med forfatteroplæg var velbesøgte. Kulturtorvet med cafe, tombola og musik virkede perfekt. I Byparken udspilledes et herligt familieliv med engagerede børn og forældre, der prøvede kræfter med Drengestreger, deltog i cirkusforestilling, red på ponyer, byggede huse eller bare sad og slappede af og nød folkelivet. Og alt sammen stort set gratis," fortæller Uffe Høj.

Publiceret 27 May 2019 18:30