Der var rift om at blive fotograferet med den socialdemokratiske statsministerkandidat. Foto: Grethe Bo Madsen

Der var rift om at blive fotograferet med den socialdemokratiske statsministerkandidat. Foto: Grethe Bo Madsen

Mette F. på Silhorko:

Vi har brug for virksomheder som jer

En veloplagt Mette Frederiksen besøgte torsdag vandteknologifirmaet Silhorko i Stilling

Af
Grethe Bo Madsen

fv19 "Klima og miljø fylder meget i valgkampen. Vi skal gøre mere. Her på Silhorko er I allerede fuld i gang. Faktisk har I været i gang de sidste 80 år og sørget for rent drikkevand til os danskere."

Sådan lød det fra en veloplagt Mette Frederiksen, da hun torsdag morgen besøgt vandteknologi-virksomheden Silhorko i Stilling.

Vi kommer til at mangle drikkevand i fremtiden, og I er nogle af dem, der finder løsninger på det problem. Vi har behov for virksomheder som jer. En en lille jysk virksomhed med stor værdi, der går foran.

Mette Frederiksen

Sammen med de lokale socialdemokrater med borgmester Frands Fischer og den lokale folketingskandidat Dorthe Hindborg i spidsen fik den socialdemokratiske partiformand en rundvisning på virksomheden og et lynkursus i virksomhedens evner inden for rensning af vand ikke kun som rent drikkevand til forbrugerne, men også til industrivirksomheder og hospitaler.

Har løsningerne

Undervejs fik Mette Frederiksen blandt andet spurgt ind til, hvordan råvandet har det i dagens Danmark med henvisning til de ofte alarmerende nyheder om pesticidrester i drikkevandet.

"For os er det ikke en ny udfordring. Vi har håndteret den slags udfordringer i mange år. Rigtig meget løses med kulfiltre. Selvom der opdages flere og flere pesticider i grundvandet, så har vi en løsning til at fjerne dem," forklarede maskinmester Thorbjørn Skanse Hinge, mens adm. direktør, Torben Buhl, indskød, at det er fortidens syndere fra 1950'erne og 1960'erne, man nu ser resultater af. Og det ikke kun fra landbruget, men alle steder fra.

Rundvisningen sluttede af i produktionshallen, hvor Silhorkos 130 medarbejdere var samlet for at hilse på den socialdemokratiske statsministerkandidat.

Grøn omstilling

"Det har været fantastisk at høre om jeres spændende arbejdsplads, hvor folk bliver og fejrer både 30, 40 og 50 års jubilæer. I snakker ikke om grøn omstilling. I har været i gang siden 1930'erne. Vi kommer til at mangle drikkevand i fremtiden, og I er nogle af dem, der finder løsninger på det problem. Vi har behov for virksomheder som jer. En en lille jysk virksomhed med stor værdi, der går foran. Sammen skal vi fortsætte den grønne omstilling. Det er det eneste rigtige at gøre for vores børn," understregede Mette Frederiksen.

Synliggjort indsats

Besøgte fik det helt store smil frem hos Silhorkos marketing manager Jens Gjerløff:

"Vi er lykkelige for, at Mette Frederiksen ville lægge vejen forbi os. Det er en stor anerkendelse af vores indsats, og det er fantastisk, at Silhorko på den måde bliver gjort synlig for rigtig mange, så vi er meget glade for besøget."

Publiceret 24 May 2019 07:00