Når Linda P, Carsten Bang (på billederne) og de andre optrædende går på scenen, og når alt andet glider glat til Galten Byfest, er det på grund af 300 GFS-frivilliges arbejde. Overskuddet går tilbage til idrætslivet. Pressefotos

Når Linda P, Carsten Bang (på billederne) og de andre optrædende går på scenen, og når alt andet glider glat til Galten Byfest, er det på grund af 300 GFS-frivilliges arbejde. Overskuddet går tilbage til idrætslivet. Pressefotos

Galten Byfest er klar med store navne:

'Vi er ret stolte af (næsten) udsolgt'

Det er store navne, som 29. maj til 1. juni lægger vejen forbi Galten Byfest

Af
Christina S. Johansen

Galten Der er lagt op til et brag af festivitas, når Galten Byfest traditionen tro finder sted i Kristi himmelfartsferien.

Det er nemlig navne af en hvis kaliber, som lægger vejen forbi. Men det er jo efterhånden også en tradition, at den lokale idrætsforening GFS, som står bag byfesten, formår at hive store navne til byen.

I år kommer komikerne Linda P, Carsten Bang og Kasper Gross, mens det er den lokale 19-årige Thor Overbeck, der har fået til opgave at varme publikum op. Masser af musik er også på programmet. For de unge er det Maria og Bea fra X Factor samt BasedBoys, der fyrer op under festen, mens de voksne får fornøjelsen af L.I.G.A og Back to Back. Endelig er der næsten garanti for fyldt dansegulv, når coverbandet Tennis går på scenen med alt fra Take That til Nirvana-numre.

"Vi satser altid på pænt store navne. Og så krydser vi ellers fingre for, at vi rammer det, som publikum vil have. Folk venter faktisk altid virkelig i spænding," fortæller Søren Riis, der er byfest-formand.

Maria og Bea fra X Factor optræder.

Maria og Bea fra X Factor optræder. "Helt ærligt, vi over 40 år, ved ikke altid, hvad de unge vil have. Derfor har vi et ungeteam, så de unge selv er med til at lave festen," siger byfest-formand Søren Riis. Pressefoto

Man SKAL jo til byfesten

Det plejer at gå meget godt, og eksempelvis har der de seneste fire år været udsolgt til stand-up-torsdag - og det ser ud til at gå samme vej i år.

Desuden er der i år for første gang udsolgt til onsdags-festen, som består af tarteletter ad libitum, musik af Tennis og som noget nyt fri bar.

"Vi er ret stolte af, at der ser ud til at blive udsolgt til standup for femte år i træk, og at onsdag nu også er udsolgt. Det var åbenbart lige fri bar, som gjorde det sidste," siger en smilende Søren Riis og forklarer videre, at byfesten har en fordel i, at det for mange er blevet en fast tradition at deltage i festlighederne.

"Det kan godt være, at man i virkeligheden er lidt utilfreds med årets program, meeen man skal afsted alligevel. Sådan et arrangement er jo vigtigt for sammenholdet i byen," siger Søren Riis

En byfest med overskud

Byfest-formanden kan ikke helt præcist sætte årstal på den første byfest nogensinde.

"Men den har i hvert fald eksisteret i 40-50 år," siger han.

For seks-syv år siden trådte GFS til og blev ny arrangør. Her blev mange ting ændret:

"Byfesten blev lavet drastisk om og blev mere familievenligt med legeland og hoppepuder. Samtidig blev arrangementet vendt til at give overskud, og sådan har det været lige siden," fortæller Søren Riis.

Læs hele programmet, der som noget nyt også indeholder familiebanko og virtual reality, på www.galtenbyfest.dk .

Publiceret 19 May 2019 11:30