FV19-kandidaterne:

'Den offentlige sektor skal være mere effektiv'

UgeBladet Skanderborg har spurgt læserne om deres vigtigste emner i valgkampen. Svaret lød klima,udlændingepolitik og kernevelfærd - i særdeleshed ældrepolitik og minimumsnormeringer i daginstitutioner. Hvert parti får nu mulighed for at lade en kandidat kommentere herpå. Her svarer Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance

Af
Ole Birk Olesen

transport-

bygnings- og boligminister

Liberal Alliance

FV19 Nogen mener, at intet i Danmark egentlig kan gøres bedre - det eneste, vi som politikere skal gøre, er at bruge lidt flere penge på de fleste områder.

Sådan ser jeg det ikke. Vi kan alle gøre det bedre. Vi politikere skal presse på for, at den offentlige sektor bliver mere effektiv, ligesom private virksomheder også hele tiden bliver mere effektive. Ved at bruge ny teknologi, ved at lede

arbejdet bedre, ved at have mindre sygefravær og så videre.

Det er nødvendigt for at frigøre ressourcer til nye ting, som vi prioriterer, f.eks. den grønne omstilling. Liberal Alliance har fremlagt den mest konkrete og mest ambitiøse klimapolitik af alle partier. Det kan vi gøre, fordi vi er villige til at skaffe pengene til det gennem en mere effektiv anvendelse af pengene i den offentlige sektor.

LA vil sænke elafgiften markant, fordi vi skal have danskerne til at omlægge deres energiforbrug fra fossile brændsler til grøn strøm. I Danmark koster strøm fire gange så meget som i Norge. Så er det ikke svært at forstå, at danskerne ikke køber lige så mange elbiler som nordmændene.

LA vil også øge forskningen i grøn teknologi. Danmark skal være det første land i verden, som bruger 0,2 procent af BNP på forskning i bl.a. lagringsmetoder, så vi kan gemme strømmen fra de dage, hvor vinden blæser kraftigt på vindmøllerne, til de dage, hvor der er vindstille.

Børn, ældre og udlændinge

Ingen andre partier kan finde pengene til disse grønne tiltag. Vi kan gøre det i LA, fordi vi er villige til at få den offentlige sektor til at køre længere på literen.

Det er også nødvendigt, hvis vi vil have penge til rådighed til en fremtid med flere børn, som skal passes og i skole, og flere ældre, som skal plejes og på sygehus.

I udlændingepolitiken står jeg for en fornuftig politik, som vil tillade dygtige og flittige udlændinge at arbejde i Danmark. Men også en stram politik, som ikke gør Danmark til socialkontor for hele verden - med alle de kulturelle problemer, som det fører med sig.

Publiceret 19 May 2019 09:00