Finalepladsen fik Maria Jakobsen, indehaver af Jakobsen Huse, serveret på et sølvfad af butleren Niels Dam Rasmussen. Til højre Malene Højberg, fra Kultur og Erhverv i Skanderborg Kommune, der var repræsentant for Business Region Aarhus, der står bag Iværksætterprisen. Pressefoto

Finalepladsen fik Maria Jakobsen, indehaver af Jakobsen Huse, serveret på et sølvfad af butleren Niels Dam Rasmussen. Til højre Malene Højberg, fra Kultur og Erhverv i Skanderborg Kommune, der var repræsentant for Business Region Aarhus, der står bag Iværksætterprisen. Pressefoto

Iværksætterprisen 2019:

Jakobsen Huse fra Galten fik finalepladsen overrakt på et sølvfad

Galten-firmaet med de bæredygtige og moderne typehuse er klar til den store finale i Iværksætterprisen 2019

Af
Grethe Bo Madsen

Jakobsen Huse fra Galten er blandt de 12 finalister, der 23. maj dyster om Iværksætterprisen 2019 på Sostrup Slot foran en skarp jury af garvede erhvervsprofiler.

Finalepladsen blev overrakt på et sølvfad af en næsten vaskeægte butler, og det skulle have været den helt store overraskelse, men direktør i Jakobsen Huse, Maria Jakobsen, er ikke sådan at løbe om hjørner med.

Og ja, så kommer vi også bare med et produkt, som er spot on, hvad alle byer og kommuner gerne vil visionsmæssigt

Maria Jakobsen

God mavefornemmelse og højt ambitionsniveau

"Jeg er selvfølgelige megaglad og stolt, men faktisk så havde jeg luret, at de kørte rundt med butleren og livestreamede, så den helt store surprise, det var det altså ikke. Så jeg stod klar oppe for enden af trappen, da butleren kom med sølvbakken. Her på lå en kuvert, og i den var finalebeviset," fortæller hun til UgeBladet.

"Jeg havde en rigtig god mavefornemmelse, for når jeg på de workshops, vi har deltaget i som del af iværksætterforløbet, sammenlignede os med nogle af de andre deltagere, så synes jeg, vi er noget mere skarpe på vores produkt og vores ambitionsniveau er væsentlig højere end mange af de andres. Og ja, så kommer vi også bare med et produkt, som er spot on, hvad alle byer og kommuner gerne vil visionsmæssigt."

Moderne vedligeholdelsesfri typehuse

Jakobsen Huse er specialister i at bygge bæredygtige og moderne typehuse. Firmaet ønsker at op med den fordom, at et bæredygtigt hus er ensbetydende med et simpelt og primitivt halmhus på landet. Tværtimod.

"Jakobsen Huse er samlet set bæredygtige fra begyndelsen af byggeriet til slutningen. Det er samtidig også smukke typehuse, der er vedligeholdelsesfrie og har et sundt indeklima," forklarer direktøren, der droppede sit job på et reklamebureau i 2016 for at starte virksomheden op.

Jeg synes, vi har fået rigtig meget ud af iværksætterforløbet

"Jeg synes, vi har fået rigtig meget ud af iværksætterforløbet. En masse god inspiration til, hvordan vi kan blive ved med at udvikle Jakobsen Huse og blive endnu skarpere på, hvordan vi kan give vores kunder de bedste kundeoplevelser. Og så har det været rigtig sjovt at være sammen med så mange andre initiativrige iværksættere," understreger Maria Jakobsen.

Online designsystem

Hvad de 50.000 kroner skal gå til, hvis Jakobsen Huse skulle gå hen og vinde finalen, det ved Maria Jakobsen godt.

"Vi vil så gerne have et onlinesystem, så vores kunder kan designe deres eget hus og beregne, hvad det kommer til at koste færdigbygget, og hvor bæredygtigt og sundt huset er. Det vil give vores kunder en kundeoplevelse i verdensklasse."

Bag iværksætterprisen står Business Region Aarhus, altså de 12 østjyske kommuner. Prisen hylder iværksætteri, fordi der er mange arbejdspladser og udvikling i iværksættere.

Publiceret 17 May 2019 11:30