Er to af disse vejbump nok til at sikre brugerne af Vestermølle mod gennemførende trafik? Det skal undersøges.

Er to af disse vejbump nok til at sikre brugerne af Vestermølle mod gennemførende trafik? Det skal undersøges.

Efter klage:

Vej-bump på Vestermølle tjekkes

Politikerne skal lukke vej, mener Vestermølle-brugere, der frygter alvorlige uheld på grund af høj fart

Af
Claus Sonne

Det er for farligt, at der kører biler gennem Vestermølle. Det mener Foreningen Vestermølle.

12 folkelige foreninger med tilsammen 1800 medlemmer og hjemsted på Vestermølle har gennem Foreningen Vestermølle har bedt de lokale politikere lukke den vej, der går gennem Vestermølle. Begrundelsen er, at det er farligt for de besøgende, at der kører biler gennem Vestermølle, der årligt har 125.000 besøgende.

"Om sommeren løber småbørn fra uderestauranten til et dragende springvand hen over den del af gårdspladsen, der også er landevej," lyder det fra Foreningen Vestermølle, der påpeger, at en bil under en tidligere fartmåling er blevet noteret for en hastighed på 63 km/t gennem gårdspladsen på Vestermølle. Efterfølgende har kommunen opstillet et fartbump og et skilt, der dikterer en maksimumhastighed på 30 km/t.

Miljø- og planudvalget har i sidste uge behandlet forespørgslen fra Foreningen Vestermølle, og et enigt udvalg har besluttet, at der skal foretages en undersøgelse af, om de nævnte vejbump virker.

"Et enig udvalg har bedt vejafdelingen om at lave en måling på, om bumpene har den ønskede effekt. Vælger vi at lukke vejen, vil det påvirke de beboere, der bruger den, så vi skal have vished først," siger Claus Leick (SF), formand for Miljø- og Planudvalget.

Publiceret 15 May 2019 18:30