FV19: SF's formand Pia Olsen Dyhr torsdag den 9. maj 2019.. (Foto: THOMAS SJØRUP/Ritzau Scanpix)

FV19: SF's formand Pia Olsen Dyhr torsdag den 9. maj 2019.. (Foto: THOMAS SJØRUP/Ritzau Scanpix) Ritzau Scanpix

Normeringer: SF-formand vil lytte i Skanderborg

Lørdag 11. maj er der møde på Fælledens legeplads om normeringer

Lørdag, altså i morgen 11. maj, mødes Pia Olsen Dyhr, formand for SF, med børn og forældre på Fælledens legeplads for at snakke om minimumsnormeringer. Det er arrangeret som et lyttemøde i samarbejde med de forældre, som stod bag forældredemonstrationen i Skanderborg 6. april. der fremgår af en pressemeddelelse.

Charlotte Vindeløv og Kirstens Normann Andersen, folketingskandidater for SF i Østjylland, deltager også.

Charlotte vil interviewe de forældre og pædagoger, som møder op, om deres personlige erfaringer og ønsker til deres dagtilbud. Samtidigt vil Pia fortælle om de politiske ønsker SF har for vores dagtilbud.

Det hele foregår kl. 11-12 på legepladsen bag Skanderborg Rådhus, Skanderborg Fælled 1, 8660 Skanderborg

SF: Børn har ikke brug for snak – de har brug for minimumsnormeringer

SF har som hovedkrav til Mette Fredriksen som kommende rød statsminister, at en ny rød Regering i næste valgperiode skal indføre minimumsnormeringer i alle landets daginstitutioner. I Østjylland vil det betyde 851 flere voksne til at passe børnene i vuggestuer og børnehaver.

"Det her valg skal være børnenes valg. Derfor er det helt naturligt, at et nyt regeringsgrundlag skal indeholde minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver," siger Pia Olsen Dyhr.

Helt op til 80 procent af pædagogerne i de Østjyske kommuner oplever, at de ikke kan drage den nødvendige omsorg for børnene. Det viser en undersøgelse fra BUPL. Årsagen skal findes i de alt for dårlige normeringer, hvor pædagogerne landet over alt for ofte står alene med den samlede børnegruppe på 17 børn.

"Børn skal ikke bare opbevares – de har brug for nok voksne, som også har tid nok til at yde nærvær og stimulering til vores børn. Kommunen vil for så vidt gerne løse opgaven, men pengene vil højst sandsynligt skulle tages fra et andet velfærdsområde. Derfor mener jeg, at vi har brug for en landsdækkende investering i børneområdet," siger Charlotte Vindeløv.

Publiceret 10 May 2019 18:00