Værdicentralen på Danmarksvej 11 i Skanderborg lægger rammer til på fredag, når Skanderborg Kommune sammen med en række samarbejdspartnere holder temadag om verdensmålene med særligt fokus på verdensmål 12 om Ansvarligt forbrug og produktion. Foto: Pressefoto

Værdicentralen på Danmarksvej 11 i Skanderborg lægger rammer til på fredag, når Skanderborg Kommune sammen med en række samarbejdspartnere holder temadag om verdensmålene med særligt fokus på verdensmål 12 om Ansvarligt forbrug og produktion. Foto: Pressefoto

Skanderborg stiller skarpt på Verdensmål nummer 12: Ansvarligt forbrug og produktion

Kom helt tæt på Verdensmålene på fredag 10. maj, når 'Danmark for målene' kommer til Skanderborg

Gamle t-shirts som indkøbsnet og et reparationsværksted, der er åbent for alle borgere i Skanderborg. Verdensmålene bliver gjort konkrete, når 'danmark for målene' kommer på besøg i Skanderborg fredag 10. maj klokken 14.00-18.00 hos Værdicentralen i Skanderborg.

Skanderborg Kommune og en række samarbejdspartnere holder temadag om verdensmålene med særligt fokus på verdensmål 12 om Ansvarligt forbrug og produktion.

Repaircafé, FabLab og deleøkonomi

Her vil der være masser af inspiration at hente til at blive mere skarp på genbrug og upcycling.

På dagen vil der være aktiviteter for børn og voksne, og kommunens største genbrugsbutik, Værdicentralen, holder ekstraordinært åbent under hele arrangementet.

Ungdomsskolens reparationscafé og FabLab står klar til en snak om, hvordan Skanderborgs borgere kan blive endnu bedre til at genbruge, og på dagen er der mulighed for at lave tryk på gamle t-shirts.

Renosyd udstiller, hvad og hvor meget affald hver skanderborggenser producerer om året. De mange spande og poser med affald kan være en øjenåbner for mange, og målet med udstillingen er da også at mindske mængderne af affald, og dernæst få sendt mere videre til genbrug og genanvendelse.

Oplæg fra blogger Lise Vandborg

Håndværks- og delebutikken Weensu fra Ry fortæller om deres koncept med fokus på deleøkonomi og ansvarligt forbrug, og Skanderborg Museum deltager med to fortællinger om genbrug af munkesten fra Skanderborg i middelalderen og potteskår i oldtiden.

Blogger, instagrammer og influencer Lise Vandborg giver klokken 17.00 et oplæg med inspiration til at genbruge og upcycle i hjemmet og i garderoben.

Hun er gift med Michael Stig Christensen og sammen er de bedre kendt som 'Lise og Michael', der vandt TV programmet 'Nybyggerne' i 2016, hvor de ene og alene brugte genbrugsmøbler eller selvbyggede møbler i indretningen. Det blev springbrættet til et liv fyldt med mange flere kreative projekter.

Aktiviteter for børn

Mange af aktiviteterne er målrettet børn, blandt andet skattejagt, trylleskole og tegnekonkurrence. Sammen med spejderne kan både børn og voksne lave gamle t-shirts om til indkøbsnet.

Endelig har Skanderborg Forsyning en aktivitet, hvor man kan blive klogere på, hvad man egentlig må smide i toilettet.

Fakta - Om Danmark for målene

I 2015 blev alle verdens lande enige om 17 mål, der skal fungere som en fælles global strategi for bæredygtig vækst og udvikling frem mod 2030. De 17 mål omtales som FN’s verdensmål og balancerer tre dimensioner for bæredygtig udvikling inden for det økonomiske, sociale og miljømæssige.

Som led i at skabe større fokus op opmærksomhed på de 17 verdensmål har Skanderborg Kommune koblet sig på den landsdækkende kampagne ”Danmark for målene”, som gennem en række events, i samarbejde med lokale aktører, gør verdensmålene synlige for Skanderborg Kommunes borgere.

Publiceret 08 May 2019 10:04