Det var med fuld koncentration, at eleverne fremlagde deres medbragte projekter. Foto: CSJ

Det var med fuld koncentration, at eleverne fremlagde deres medbragte projekter. Foto: CSJ

Se alle billederne fra naturfagsdyst:

"Jeg har lært sygt meget"

6.A fra Voerladegård Skole løb med sejren til Naturfags-maraton i Skanderborg Kommune

Af
Christina S. Johansen

Ry Den fiktive by 'Grønby' er populær, og mange flytter til byen, men det giver også stedet nogle udfordringer.

Sådan har udgangspunktet lydt for dette års Naturfagsmaraton for landets 5.- og 6.-klasser. I Skanderborg Kommune har 350 elever fra 14 skoler deltaget, og i tirsdags fandt det endelig slag så sted i Ry Hallerne.

Her fremlagde eleverne de ting, som de har arbejdet på over de seneste par måneder, samtidig med at der var egentlige dyster på selve dagen.

Det er sjovere at bruge sin krop. Så får man ligesom mere lyst til at lære.

Eleverne har i mindre grupper arbejdet med emnerne 'stop vandspild', 'en rotte i fælden', 'den smarte lejlighed', 'lyd i byen', 'kom i form', 'det høje tårn', 'gå bananas med Danfoss' og 'byhaven'.

Sjovt og udfordrende

Der var en vældig aktivitet og entusiasme i hallen i Ry, og selvom alle kæmpede bravt, var det 6.A fra Voerladegård Skole, der endte som den samlede vinder i Skanderborg Kommune.

Fra Mølleskolen i Ry deltog blandt andre et hold bestående af Ida Keller, Alfred Olsen og Jannik Axel Moeskær Jørgensen fra 5.C.

Selvom de ikke fik hevet nogen førstepladser i hus, så var de alle tre enige om, at Naturfagsmaraton skulle have en tommelfinger opad.

"Det har været ret sjovt og udfordrende og så har jeg lært sygt meget. For eksempel at trekantskonstruktioner er de stærkeste. Og så har vi også lært en del om at arbejde sammen," fortalte Ida Keller, før holdkammeraten Jannik Axel Moeskær Jørgensen tog over:

"Det har været meget anderledes og i hvert fald meget sjovere end at sidde stille og lave almindelige matematikopgaver."

"Ja, det er jo sjovere at bruge sin krop. Så får man ligesom mere lyst til at lære," sluttede Ida Keller, før de tre klassekammerater smuttede over for at tjekke de foreløbige resultater.

Publiceret 02 May 2019 10:15