Uddeler Henrik V. Rasmussen, Coops formand Lasse Bolander og Ejnar Jakobsen, formand for Gl. Rye Brugsforening, er enige om at fremtisudsigterne er lyse for Dagli'Brugsen i Gl. Rye. Pressefoto

Uddeler Henrik V. Rasmussen, Coops formand Lasse Bolander og Ejnar Jakobsen, formand for Gl. Rye Brugsforening, er enige om at fremtisudsigterne er lyse for Dagli'Brugsen i Gl. Rye. Pressefoto

Ikke så ringe endda:

Omsætningsrekord i Dagli'Brugsen i Gl. Rye

Gl. Ryes eneste dagligvarebutik har på fem år øget sin omsætning med knap 50 procent

Af
Grethe Bo Madsen

Det er en ganske tilfreds Ejnar Jakobsen, formand for Gl. Rye Brugsforening, der ser tilbage på årets generalforsamling for nylig. Her var der gentagne gange klapsalver til bestyrelse og personale for trods talrige udfordringer, ser udsigterne for Dagli'Brugsen i Gl. Rye nemlig ganske lyse ud.

Årets omsætning nåede op på 14,6 mio. kr. og overskuddet blev på knap 0,2 mio. kr.

Faktisk er vores omsætning øget med næsten 50 procent over de seneste fem år

"2018 var kendetegnet af en rigtig positiv udvikling. For det første ligger kundetilfredsheden blandt de øverste 10 procent af de over 1.000 butikker, som Coop-familien omfatter. For det andet sætter vi atter ny omsætningsrekord. Faktisk er vores omsætning øget med næsten 50 procent over de seneste fem år. Begge dele tager jeg som udtryk for, at det var en fornuftig beslutning at udvide og modernisere butikken," konstaterer formanden.

Dagli'Brugsen satsede stort i 2017, hvor butikken blev moderniseret og udvidet med 100 kvadratmeter. Et projekt, der lykkedes takket være et lån fra byens borgere på 1,1 millioner kroner.

"I det næste års tid vil fokus primært være på at drive en god forretning i de gode rammer, som vi nu har fået. Forhåbentligt vil endnu flere kunder benytte butikken til de daglige indkøb. På den længere bane håber vi på at kunne udvide butikken endnu mere til gavn for både butikkens og byens udvikling."

Presset detailmarked

Uddeler Henrik Valdorff Rasmussen, deler formandens positive verdenssyn:

"2018 blev et rigtig godt år i byens egen butik. Vi havde endnu engang en fantastisk vækst i omsætningen, og hvad vigtigere er, så havde vi en "klog" vækst, hvor vi holdt fast i vores avance," understreger han.

2018 blev et rigtig godt år i byens egen butik

"Når vi må nøjes med et overskud, som ikke nåede helt op til forventningerne, skyldes det flere ting. Dels måtte vi bidrage ekstraordinært til fællesskabet Coop. Vi fik nogle ekstra omkostninger hen over efteråret på knap 100.000 kroner, som vi ikke havde forventet. Dels brugte vi selv en del penge på små investeringer som julebelysning og nogle små it-investeringer i butikken. Udgifter for ca. 25.000 kroner, som heller ikke var lagt i budget. Og dels er det generelt et meget presset detailhandelsmarked, hvor – måske især – butikker i vores størrelse er meget pressede. I vores butiksstørrelse er et overskud på 170.000 kroner ikke så skidt endda."

I 2019 vil fokus ifølge uddelerem fortsat ligge på indtjening.

Vi står med et moderne og opdateret butiksanlæg, hvor vi ikke forventer de store investeringer eller at skulle bruge store summer på vedligeholdelse

"Vi står med et moderne og opdateret butiksanlæg, hvor vi ikke forventer de store investeringer eller at skulle bruge store summer på vedligeholdelse. Vi har et budget, som er på niveau med 2018. Det er et offensivt budget i det marked, som vi befinder os i, men jeg er helt sikker på, at vi når et godt resultat, hvis vi undgår uforudsete udgifter og ekstraregninger fra Coop."

Peptalk fra Coop-formand

Coop's bestyrelsesformand, Lasse Bolander, havde også fundet vej til årets genralforsamling, hvor han gav et oplæg om Coop’s berettigelse, udfordringer og muligheder.

"Vi har 1,8 mio. medlemmer i Coop. Det er svært at nå at hilse på dem alle. Men jeg tager rigtig gerne ud til generalforsamlinger eller på butiksbesøg for at møde medlemmer og lokale bestyrelser og høre, hvad der rører sig. Det er vigtigt i mit arbejde at vide, hvad medlemmer og butikker ser af udfordringer og muligheder for vores fælles virksomhed," forklarer han.

Dagli’Brugsen i Gl. Rye er et fantastisk eksempel på, hvad man kan, når man er 'byens butik'

"Dagli’Brugsen i Gl. Rye er et fantastisk eksempel på, hvad man kan, når man er 'byens butik'. Byens borgere bakker tydeligvis meget op om butikken - og butikkens personale, uddeler og bestyrelse kvitterer så ved at tilbyde en moderne butik med gode varer og god kundeservice."

Publiceret 01 May 2019 18:00