En forhindringsbane inspireret af TV-programmet Ninja Warrior er bare et af tilbuddene til den yngre generation på Outdoorfestivalen, fortæller projektleder Malte Jørgensen. Foto: Celina Rugaard

En forhindringsbane inspireret af TV-programmet Ninja Warrior er bare et af tilbuddene til den yngre generation på Outdoorfestivalen, fortæller projektleder Malte Jørgensen. Foto: Celina Rugaard

Særlige tilbud til de unge ved Outdoorfestivalen

I det lille røde fiskerhus i udkanten af Ry tæt på den gamle vandmølle holder crewet bag Outdoorfestivalen til. De er godt i gang med planlæggelser til dette års festival

Af
Celina Rugaard

"I år har vi for første gang forsøgt at lave sådan et decideret ungeområde, hvor de unge har en lidt særligere rolle, så det ikke kun er børn og forældre," siger Andreas Tang-Brock, som fornyelig er blevet direktør for virksomheden bag Outdoorfestivalen.

Tidligere har festivalen haft meget fokus på børnefamilier, men nu er fokus rettet mod at få flere og flere med til festivalen.

"Børnefamilierne har vi ret godt fat i, men der er den her gruppe af unge, som er vildt svære at få fat i, fordi der er rigtig mange andre tilbud til dem, så som at være nede ved Sønder Ege eller shoppe. De kan jo gøre, hvad de vil, for de er ikke bundet til deres forældre. Vi skal derfor forsøge at gøre det særlig attraktivt for dem," forklarer Andreas.

Børnefamilierne har vi ret godt fat i, men der er den her gruppe af unge, som er vildt svære at få fat i

Derfor har Outdoorfestivalen forsøgt sig med workshops for de unge, blandt andre en 7. klasse fra Mølleskolen, der var med ude i skoven, hvor det kommende ungeområde skal være. Her tegnede de ideer op til en ny aktivitet, en forhindringsbane inspireret af Ninja Warrior. Forhindringsbanen kører efter samme princip som TV-programmet.

Ninja Warrior-bane

"Det gælder først og fremmest om at komme igennem hele forhindringsbanen. Og af dem, der klarer det, er det den, der kommer hurtigst igennem, der vinder," fortæller Malte Jørgensen, der er projektleder for Outdoorfestivalen.

En dag i foråret skal klassen hjælpe med at sætte banen op, og under festivalen fungerer eleverne også frivillige. Forhindringsbanen er bare en af de mange aktiviteter, som primært er for unge.

Da spørgsmålet lyder: "Har I tal over hvor mange aktiviteter, der cirka er på programmet?" bliver der helt stille i hytten.

Lidt efter lyder et grin efterfulgt af svaret:

"Nej, det har vi ikke endnu, men der er virkelig mange. Indenfor ungdommen er der måske mellem 15-20 forskellige aktiviteter," konstaterer Andreas Tang-Brock.

"Det kommer jo også an på, hvordan man afgrænser ungdommen, for man kan jo godt tage ud og ro i kajak eller kano og synes, det er sjovt, selvom man er ung," påpeger Malte Jørgensen.

Fællesskab gennem leg

Selvom der hersker tvivl om antallet af aktiviteter, er omdrejningspunktet for festivalen helt sikker.

"Omdrejningspunktet for festivalen er at skabe fællesskab og leg. Der må gerne være konkurrence, for det er med til at motivere, men der bliver ikke kåret nogen vindere. Det er ikke det, der skal være fedt ved festivalen. Det fede er, at man mødes sammen med sine venner, og måske møder nogen nye gennem aktiviteterne ude i naturen," understreger Andreas Tang-Brock.

Omdrejningspunktet for festivalen er at skabe fællesskab og leg

Han åbner dørene bagerst i hytten ud til skoven og gør et kast med hovedet, imens han med et skævt smil siger:

"Ja det her er jo egentlig vores rigtige kontor. Men det bliver først for alvor indtaget, når det er lidt varmere. Indtil da holder crewet til inde i hytten."

Publiceret 28 April 2019 11:30