Morten Balling i flyvende stil for Skanderborg Håndbold. Arkivfoto Ole Nielsen

Morten Balling i flyvende stil for Skanderborg Håndbold. Arkivfoto Ole Nielsen Ole Nielsen

Aktiv Skanderborg: Mød Skanderborgs håndboldelite

Stiller op hele to steder i byen til Aktiv Skanderborg 27. april

Af
John Pedersen

Der bliver lejlighed til at møde de dygtige spillere fra Skanderborg Håndboldklub hele to steder i byen ved Aktiv Skanderborg-eventen.

"Mr. Bjerg" er tøjsponsor for liga-herrerne og har klædt dem i flotte habitter, som de vil stille op i ved butikken.

Føtex Skanderborg har et fint samarbejde med håndboldklubben omkring salg af billetter, gaver til publikum og vin til VIP-arrangementer, og lørdag 27. april fra klokken 11 vil der være masser af aktiviteter sammen med og i Bloms Butikscenter.

Her skriver spillerne autografer, ligesom man kan spille bordfodbold på flere borde - også med spillerne fra dame- og herreligaholdet. Hovedpræmien er et bordfodboldspil.

Der bliver også mulighed for at købe en Skanderborg Håndbold støttekage og så er der salg af de nyproducerede fanhalstørklæder i de kendte grønne farver.

Frugtbart samarbejde

Der er sket mange ting, siden håndboldafdelingerne i Skanderborg Boldklub og Vrold Idrætsforening i 1982 slog sig sammen og dannede Vrold/Skanderborg Håndbold, som siden er blevet til Skanderborg Håndbold nogle år inden kommunesammenlægningen i 2007.

Netop navnet er kendetegnet ved at dække hele den nye storkommune og altså ikke kun en klub i Skanderborg by. Denne sæson er kendetegnet ved, at en lang række ting nu går op i en højere enhed.

Der er mere end 500 medlemmer i klubben. Ungdomsholdene klarer sig rigtig fint og her er fire hold i den bedste række - ligaen - for U16 og U18 for både piger og drenge.

Sidste sæson var de fire hold til DM, hvor DM for drengene blev spillet i Fælledhallen.

I år er der to drengehold med til at kæmpe om titlerne, hvilket sker 27. og 28. april i Roskilde, altså på samme tid som der er Aktiv Skanderborg-event på hjemmebane.

Med helt i top

I årets Final 4, pokalturneringen, var Skanderborgs herrer også med helt fremme og vandt sølvmedaljer efter en tæt finale mod Aalborg Håndbold til stævnet i Boxen i Herning med omkring 1000 Skanderborg-fans på lægterne.

Skanderborg Håndbold samarbejder på rigtigt mange fronter og har stor sponsoropbakning fra hele kommunen. Alt i alt tæller sponsorlisten omkring 150 navne. Hertil kommer to erhvervsnetværk, der mødes to gange om måneden til morgenmøder for at udvikle deres forretninger sammen.

Der er også samarbejder med Erhverv Skanderborg, Kulturhuset, Smukfest, Walters Musikcafe og med Cityforeningen i Skanderborg.

Publiceret 23 April 2019 08:59