Det kan være en blandet fornøjelse at bo på landet, når landmænd kører møg ud på markerne.

Det kan være en blandet fornøjelse at bo på landet, når landmænd kører møg ud på markerne. "Bondemand Torben" fra Galten får dog ros for god stil, efter et advarende opslag på Facebook. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Scanpix

En duft af god stil:

Gyllespredning gav masser af likes

En advarende besked om gyllespredning var populær i Galten-Skovby

Af
Grethe Bo Madsen

Galten For nylig duftede det af særdeles god stil på Facebooksiden 'Hvad der sker i Galten-Skovby'. Her lå en advarende besked om gyllespredning fra en af de lokale landmænd.

"Her er en oplysning, mest til Galten Vest området. Som foråret skrider frem vokser markerne og mangler noget næring. Derfor kører vi Gylle vest for Galten, omkring Vestermarksvej, og da vinden er i øst, skulle det forhåbentlig ikke "dufte for meget" ned over byen. Har man vasketøj ude, kan det få en snert af gris. Forhåbentlig skulle denne nærende "duft" gerne være dampet af inden påskeugen begynder," fremgik det af opslaget, der er underskrevet "Bondemand Torben".

En kvinde bag

Som altid står der en kvinde bag, og det er da heller ikke bondemanden selv, der har lagt opslaget ud, men hans hustru.

Det ændrer dog ikke ved, at adskillige galtenborgere sender roser afsted til landmanden. Over 300 har liket opslaget, der er delt af flere og 24 har giver rosende kommentarer.

Dælme god stil

En skriver blandt andet: "Det her er dælme go' stil. Det var der andre af dine kollegaer, der kunne lære noget af. Det er jo en af generne ved landbruget, men pyt, så længe man ved det, kan man tage sine forholdsregler. Både hvis der svines under kørslen, og hvis luften skulle have en anden aroma."

Mens en anden roser initiativet:

"Jeg tænkte i morges, da der lugtede af gylle, at der var en sød landmand, der havde skånet os i weekenden. Tak for det og tak for info. God arbejdslyst."

Publiceret 16 April 2019 17:30