En tur i klatretårnet var blandt smagsprøverne til de unge, da Ungdomsskolen på Findlandsvej forrige weekend holdt åbent hus. Foto: Celina P. Rugaard

En tur i klatretårnet var blandt smagsprøverne til de unge, da Ungdomsskolen på Findlandsvej forrige weekend holdt åbent hus. Foto: Celina P. Rugaard

Åbent hus lokkede mange til Ungdomsskolen

Skanderborg Ungdomsskole på Finlandsvej 5 slog dørene op og bød indenfor til smagsprøver på de mange aktiviteter og muligheder, der bliver udbudt til unge

Af
Celina Permin Rugaard

ungdomsskole Klatrertårnet er rejst, grillen fundet frem og hoppepuden pustet op. Mange hold fra ungdomsskolen er klar til at vise frem, hvad de har lavet i løbet af året.

En af dem, der har fundet vej til Skanderborg Ungdomsskole lørdag 6. april, da der var åbent hus, er Agnes Frydensbjerg Pedersen, som har gået på tegneholdet.

Hun har mange af sine tegninger udstillet og fortæller, at udover de mange aktiviteter, inviterer Finlandsvej 5 også på kage, popcorn, slushice, pølser og snobrød i dagens anledning. Om det er det, der tiltrækker de unge mennesker mest, er ikke til at vide, men der er i hvert fald mange fremmødte.

"Formålet med 'åbent hus'-dagen er at vise ungdomsskolen frem. Inden har vi været ude på alle folkeskoler og snakket med alle 6.klasses elever. Vi har lavet et særligt introprogram til dem, så de her inden sommerferien kan prøve at gå til lidt ungdomsskoleting, inden de kommer i 7. klasse, for det er der, man kan begynde at bruge ungdomsskolen," fortæller Michael Stevens, der er en af de tre afdelingsleder for ungdomsskolen.

"Åbent hus-dagen er derfor også i høj grad reklame for ungdomsskolen, så vi kan få nogle nye "kunder" til at bruge ungdomsskolen."

Det er fjerde gang, Ungdomsskolen på Finlandsvej 5 holder åbent hus, og de oplever stadigvæk stigende interesse, og sidst på dagen kan Michael Stevens tilfreds se sig tilbage, for der har hen over dagen været omkring 200 besøgende forbi.

Særligt Ungdomsskolens musical, der havde premiere på åbens hus-dagen, tiltrak mange.

"Det har været hyggeligt at være her, og jeg gerne vil komme igen næste år," konstaterer Agnes Pedersen.

Publiceret 16 April 2019 13:00