Business Region Aarhus, der står bag iværksætterprisen, ønsker med konkurrencen og mentorforløbet at styrke iværksætterne og sætte fokus på deres betydning for beskæftigelsen. Pressefoto

Business Region Aarhus, der står bag iværksætterprisen, ønsker med konkurrencen og mentorforløbet at styrke iværksætterne og sætte fokus på deres betydning for beskæftigelsen. Pressefoto

Væksteventyret fortsætter:

Tre Skanderborg-virksomheder med i opløbet til iværksætterpris

Wise Home, Jakobsen Huse og VR Staging kom igennem nåleøjet til eftertragtet mentorforløb og er nu med i opløbet til iværksætterprisen

årets iværksætter 50 østjyske virksomheder har netop fået at vide, at de er udvalgt til et helt særligt mentorforløb og muligheden for at vinde 50.000 kroner i Business Region Aarhus' konkurrence om iværksætterprisen.

Blandt de udvalgte virksomheder er tre virksomheder fra Skanderborg Kommune, nemlig Wise Home fra Ry; Jakobsen Huse fra Galten og VR Staging fra Hørning.

"Vi sender tre stærke lokale kandidater afsted til iværksætterkonkurrencen. Det er flot, at de er kommet med blandt de 50 udvalgte virksomheder. Det bliver spændende at følge mentorforløbet, og jeg er sikker på, at alle tre virksomheder vil få et stort udbytte af at være med," siger borgmester Frands Fischer.

I alt 115 østjyske virksomheder meldte sig til konkurrencen og forløbet, hvor en jury af østjyske vækstrådgivere har udvalgt de 50, der nu er gået videre og har mulighed for at vinde iværksætterprisen den 23. maj på Sostrup Slot i Norddjurs.

Fælles nytænkningsdag

Første skridt i forløbet er en nytænkningsdag, som foregår i Domen ved Aarhus Havn sidst i april.

Inden for kategorierne effektivitet, livskvalitet og bæredygtighed mødes iværksætterne for at få banebrydende metoder og erfaringer til at forbedre deres kundeoplevelser. Temaet for årets iværksætterpris er netop 'Kundeoplevelser i verdensklasse'.

Årsagen til at Business Region Aarhus - som består af de 12 østjyske kommuner - igen i år lancerer iværksætterprisen er, at iværksætteres betydning for den samlede beskæftigelse er yderst vigtig.

Iværksættere kommer med nye ideer og værdi og har hvert år de seneste 10 år skabt 4.000 blivende jobs. Alene i 2018 steg antallet af nye virksomheder med seks procent i Østjylland og dermed ligger Østjylland i spidsen med den højeste rate for at etablere ny virksomheder uden for hovedstadsområdet.

-bo

Publiceret 11 April 2019 17:00