Det nye byggeri skal ligge inden for den røde linje. Illustration pluskontoret arkitekter

Det nye byggeri skal ligge inden for den røde linje. Illustration pluskontoret arkitekter

Kirkegaards baghave:

Ny bydel kan være på vej i Skanderborg

Bygherrer vil skabe et nyt boligområde mellem Sygehusvej og Adelgade

Af
Claus Sonne

En gruppe lokale bygherrer, som alle har stor lokal tilknytning til Skanderborg Midtby, har anmodet Skanderborg Kommune om at omdanne området mellem Dagmarcentret, Ole Lund Kirkegaards Stræde, Adelgade og Sygehusvej til en bydel med etagebyggeri i en højde på 3-5 etager. Bydelen har arbejdstitlen 'Kirkegaards baghave', fordi den læner sig op ad Ole Lund Kirkegaards barndomshjem.

Borgermøde først

Første politiske instans, der har behandlet ansøgningen, er Miljø- og Planudvalget, der har bedt bygherrerne om at afholde et borgermøde om planerne, inden der sker en videre politisk behandling af ansøgningen.

Bydelsprojektet anslås at kunne rumme 7000-7500 m2 fordelt på boliger, fællesarealer og der skal udføres en parkeringskælder.

Det er pluskontoret arkitekter, der har leveret tegningerne til projektet. Af beskrivelsen fremgår det, at dets udgangspunkt skal være FN’s verdensmål.

"Det bæredygtige fokus ligger på nærhed, naboskab, offentlig transport, indkøbsmuligheder og positiv byudvikling. Dertil kommer ting som materialevalg, indeklima, livscyklus-boliger, udearealer, håndtering af regnvand mm.," fremgår det.

Publiceret 11 April 2019 19:30