Demonstration sprængte rammerne

Lørdagens demonstration til fordel for minimumsnormeringer i institutionerne blev et tilløbsstykke

Af
Claus Sonne

Arrangørerne af lørdagens demonstration til fordel for minimumsnormeringer i Skanderborg Kommunes daginstitutioner blev en bragende succes med over 500 deltagere - hvilket kom bag på arrangørerne.

"Vi vidste ikke helt, hvad vi skulle forvente, men for at være på den sikre side, havde vi fået trykt 100 flyers. Det var så ikke helt nok," konstaterer en af arrangørerne, Anna Opstrup Larsen, med et smil i stemmen.

Hun glæder sig både over det store fremmøde og over, at også flere politikere var mødt op for at vise deres støtte.

"Skal der ske ændringer, skal vi naturligvis have politikerne på banen, og vi var glade for at se, at de lokale politikere stillede op på tværs af partigrænserne. Efterfølgende kan vi se på de sociale medier, at politikerne rent faktisk udtrykker et ønske om at skabe forandringer," siger Anna Opstrup Larsen.

Ikke ude efter pædagogerne

Fra arrangørens side er det vigtigt at understrege, at man ikke skyder på pædagogerne og deres indsats.

"Pædagogerne og deres fagforening har jo råbt op om problemet med for dårligere normeringer i Skanderborg Kommune i flere år. Vi har hørt mange historie om afmagt over ikke at kunne give børnene den hjælp, der kræver. Så vi er helt på pædagogernes side," fastslår Anna Opstrup Larsen, der glæder sig over den samlende effekt, demonstrationen havde.

"Før stod vi forældre med et problem i den institution, vores barn går i. Men demonstrationen viste, at rigtig mange andre forældre står i samme situation. Det synliggør, hvor stort problemet er," siger hun.

Paneldebat venter

Succesen har givet blod på tanden, så der er planlagt en paneldebat om normeringer på Fælleden 27. april. Målet er at få både politikere og fagpersoner med i panelet.

Publiceret 08 April 2019 11:30