BUPL Østjylland støtter op om forældres demonstrationer

6. april kl. 13 er der i Skanderborg demonstration for minimumsnormeringer og bedre vilkår for børn i vuggestuer og børnehaver

”Når forældre i 50 danske byer på lørdag demonstrerer for minimumsnormeringer og bedre vilkår for børn i vuggestuer og børnehaver, så må det få Christiansborg-politikerne til at vågne! Forældrenes initiativ er et stærkt signal om, at de har fået nok og vil se politisk handling nu, mener Anne Grethe Rosenberg, der er formand for BUPL Østjylland.

Hun og repræsentanter for BUPL Østjylland viser deres støtte til forældrene ved at holde taler ved demonstrationerne i både Randers, Horsens, Skanderborg og Grenå. I Skanderborg demonstreres der fra kl. 13 ved Kulturhuset.

4.000 flere pædagoger - så rammer vi 2009-niveauet

Der mangler i dag cirka 4.000 pædagoger i landets daginstitutioner sammenlignet med normeringer-ne i 2009. Herudover viser alt i sol og måne, at antallet af 0-5-årige børn i de næste ti år vokser med yderligere 70.000.

Det kalder på en bundgrænse for, hvor mange pædagoger, der skal være til at tage sig af børnene i løbet af en hverdag i vuggestuen og børnehaven

"Det kalder på en bundgrænse for, hvor mange pædagoger, der skal være til at tage sig af børnene i løbet af en hverdag i vuggestuen og børnehaven, så de kan sikre børnene den omsorg og tryghed, de har brug for. Minimumsnormeringer er en helt afgørende faktor for et godt børneliv, men også for, hvordan børn klarer sig senere hen," siger Anne Grethe Rosenberg, der glæder sig over, at forældrene så talstærkt støtter kampen for at få indført en bundgrænse på 1 voksen til 3 vuggestuebørn og 1 voksen til 6 børnehavebørn, som BUPL længe har arbejdet for.

Slut med at lægge ansvaret fra sig, nu vil folk se handling!

"Vi er taknemmelige for, at forældrene nu melder sig på banen og kræver bedre normeringer. Derfor støtter vi i BUPL Østjylland op om demonstrationerne. For politikere på Christiansborg og i kommu-nerne skal tage ansvar for den næste generation og genoprette kvaliteten på børneområdet. Det er ikke mindre end presserende, at de nu prioriterer børnene," siger formanden for BUPL Østjylland.

Anne Grethe Rosenberg mener ikke, at børnene kan være tjent med, at Christiansborg og kommu-nerne bruger krudt på at lægge ansvaret for de dårlige normeringer over på hinanden.

"Det kræver handling her og nu og en langsigtet plan for, hvordan vi sikrer alle børn en god start på livet med nærhed, omsorg og gode fællesskaber," slutter Anne Grethe Rosenberg.

Publiceret 04 April 2019 20:30