landet over er der 6. april demonstrationer mod normeringerne i daginstitutioner, således også i Skanderborg.

landet over er der 6. april demonstrationer mod normeringerne i daginstitutioner, således også i Skanderborg.

Forældre vil protestere mod normeringer

Demonstranterne kritiserer både regeringen og Skanderborg Kommune

Landet over er der 6. april kl. 13 arrangeret demonstrationer mod for lave normeringer i daginstitutionerne. Således også i Skanderborg, hvor demonstrationen begynder på Kulturtorvet.

Arrangørerne siger følgende om baggrunden for demonstrationen:

"Der er alt for lidt pædagogisk personale til børnene i daginstitutioner. Efter 10 år med nedskæringer går det ud over deres trivsel og udvikling. Bunden er nået. Det er behov for flere midler og minimumsnormeringer. Som forældre ser vi det hver eneste dag når vi afleverer og henter vores børn. Det pædagogiske personale har forsøgt at råbe op længe, men intet er sket. Nu er det vores tur."

Det påpeges desuden, at ansvaret for de dårlige forhold i daginstitutionerne ligger både hos regeringen og kommunen.

"Blandt sine nabokommuner har Skanderborg den højeste indkomst, den laveste ledighed og den højeste skatteprocent (lige med Favrskov). Alligevel er der flere børnehavebørn pr. pædagog end i nabokommunerne, børnene skal tidligere i børnehave, og der er færre børn, der får lov til at udsætte skolestart. Faktisk er det kun Brøndby, der har lavere normeringer end Skanderborg på landsplan."

I forbindelse med demonstrationen på Kulturtorvet ved Kulturhuset vil der være taler, sange, musik og aktiviteter for børnene.

Publiceret 03 April 2019 13:15