Maria Temponeras er medlem af byrådet for Enhedslisten og lokal folketingskandidat. Pressefoto

Maria Temponeras lader sig ikke anfægte af kritik fra Anders Laugesen.

Anders Laugesen-kritik bider ikke på Maria Temponeras

Venstre-politikeren langer ud efter Enhedslistens byrådsmedlem for at deltage i demonstration for minimums-normeringer

Af
Claus Sonne

6. april løber en demonstration for minimumsnormeringer i børneinstitutionerne i Skanderborg af stablen. Og en af bagkvinderne bag demonstrationen er Maria Temponeras, der er byrådsmedlem for Enhedslisten. Hendes deltagelse kritiseres i kraftige vendinger af byrådskollegaen Anders Rosenstand Laugesen (V).

"Maria Temponeras har selv stemt for budgettet for 2019-2022, hvori der indgår besparelser på pasningsområdet. Jeg finder det uordentligt og useriøst, at man den ene dag stemmer for besparelser og den næste dag demonstrerer mod dem. Jeg mener, at Maria Temponeras enten bør trække sig fra forliget eller fremsætte et forslag om ændringer i det," siger Anders Rosenstand Laugesen.

En demokratisk ret

Forelagt kritikken konstaterer Maria Temponeras, at hun ikke har til sinde at give køb på, hvad hun kalder en demokratisk ret til at demonstrere.

"Jeg deltog i min første demonstration som 13-årig, og jeg har tænkt mig fortsat at bruge min demokratiske ret til at skabe debat," lyder det.

Når man stemmer for et budget, må man gøre sig nogle overvejelser om plusser og minusser

Ser du et misforhold mellem demonstrationens tema og Enhedslistens ja til et budget, der alt andet lige indeholder nedskæringer på pasningsområdet?

Det er vores vurdering, at vi ved at være en del af budgetforliget kan få indflydelse på andre af vores mærkesager

"Ikke som sådan. Når man stemmer for et budget, må man gøre sig nogle overvejelser om plusser og minusser. Det er bestemt ikke med Enhedslistens gode vilje, at der skal spares, men det er vores vurdering, at vi ved at være en del af budgetforliget kan få indflydelse på andre af vores mærkesager. Det er ikke sikkert, at det er det valg, vi træffer hver gang, der skal laves et budget, men det gjorde vi denne gang," forklarer Maria Temponeras og tilføjer:

"Lige nøjagtig på dette område rådførte jeg mig med flere eksperter for at høre, hvad besparelsen på en kvart procent vil betyde i Skanderborg Kommune. Svaret var, at det ikke ville føre til fyringer, hvilket er afgørende for Enhedslisten."

Hvad tænker du om Laugesens kritik?

"Ikke alverden. Jeg vil bare påpege, at hans parti (Venstre, red.) er stærkt medvirkende til, at vi har økonomiske udfordringer ude i kommunen. Det kunne han jo begynde med at kritisere."

Publiceret 03 April 2019 09:30