Munkegården med Adelgade foran. Projektet strækker sig helt fra Bloms til frisøren i nummer 49. Projektet arbejder sig hele vejen udenom Jyske Bank. Illustration: Laban Arkitekter

Munkegården med Adelgade foran. Projektet strækker sig helt fra Bloms til frisøren i nummer 49. Projektet arbejder sig hele vejen udenom Jyske Bank. Illustration: Laban Arkitekter

Yderst positiv stemning til møde om Munkegården

Cirka 100 personer mødte op i Kulturhuset Skanderborg for at høre mere om det nye boligprojekt Munkegården

Af
Christina S. Johansen

Skanderborg Så mange ekstra stole blev båret ind i Sløngelsalen i Kulturhuset Skanderborg, at der til sidst ikke kunne proppes flere ind.

Interessen for boligprojektet Munkegården oversteg forventningerne. Cirka 100 personer mødte i torsdags op for at høre indehaver Finn Damgaard og arkitekt Henrik Kamp Ditlev fra Laban Arkitekter fortælle om deres planer for Munkekro-grunden på Adelgade 49a.

Fra start til slut var der en yderst positiv stemning. Folk spurgte ind til materialevalg, størrelse på lejligheder, huslejen, butikslokalerne i projektet og flere andre uddybende ting. Det, som fyldte mest, var dog, hvordan parkeringen ved det nye område bliver. Her oplyste Finn Damgaard, at der er planlagt 40 p-pladser til de i alt 43 lejligheder.

Han kunne desuden fortælle, at boligerne bliver i forskellige størrelser fra omkring 70 til 150 kvadratmeter - og så lige en enkelt meget stor på omkring 240 kvadratmeter.

Tidsplanen er svær at sige noget om, men projektet kan tidligst være klar i sommeren 2022. Indtil da vil man i samarbejde med kommunen sørge for, at stedet ser pænt ud med lidt græs og bænke.

"For ja, det ser lidt træt ud nu," sagde Finn Damgaard.

Gårdhavehusene kaldes boligerne i gården. Illustration: Laban Arkitekter

Gårdhavehusene kaldes boligerne i gården. Illustration: Laban Arkitekter

Der er tænkt ud af boksen

Det er første gang i Skanderborg Kommune, at et borgermøde bliver holdt, før et byggeprojekt er behandlet i byrådet. Modellen er stjålet fra Gentofte Kommune. Det virkede til, at de fremmødte fandt det som en god idé.

"Det er alletiders idé, at bygherre og arkitekt selv står her og svarer på vores spørgsmål.," lød det fra Else Fruelund, som desuden var begejstret for det, hun havde set:

"Det er helt fantastisk. Der er virkelig tænkt ud af boksen. Så kan der komme lidt liv i byen. Det trænger Adelgade til."

Samme positivitet fandt man hos Ann Christensen.

"Det var et ganske informativt møde. Masser af gode informationer. Og projektet er SÅ flot. Det er næsten på niveau med Bølgen i Vejle. Jeg kunne godt se os bo der engang i fremtiden."

Salen var proppet med spørgelystne, positive skanderborgensere. Foto: CSJ

Salen var proppet med spørgelystne, positive skanderborgensere. Foto: CSJ

God måde at gøre det på

Selv Finn Damgaard, som ellers har været en smule skeptisk over for et møde på denne måde, blev positivt overrasket:

"Det var et rigtigt godt møde, med gode input. Det viste sig rent faktisk at være en virkelig god måde at gøre det på. At folk var så begejstrede for projektet, er da også vigtigt for mig, når jeg skal arbejde videre med kommunen."

Henrik Kamp Ditlev sagde:

"Det er fint med sådan et formøde. Jeg kan godt lide selv at stå på mål for vores projekt. Hvis ikke man kan det, så er det ikke godt nok."

Publiceret 27 March 2019 13:30