Erling Weber Jensen, direktør i Skanderborg Andelsboligforening, er meget glad for, at beboerne i Grønnedalsparken har mulighed for at låne en bil.

Erling Weber Jensen, direktør i Skanderborg Andelsboligforening, er meget glad for, at beboerne i Grønnedalsparken har mulighed for at låne en bil.

Det kører bare:

Populær delebil er nu blevet til to i Højvangen

I Grønnedalsparken i Skanderborg har el-delebil kørt så mange kilometer, at endnu en bil er blevet sat ind

Af
Christina S. Johansen

Skanderborg To hvide el-biler med navnet Renault Zoe står parkeret side om side foran Beboerhuset i Grønnedalsparken i Højvangen. Her bliver bilerne ladet op, og herfra henter områdets beboere bilerne, når de vil låne dem.

Og det vil beboerne gerne. Rigtig gerne faktisk.

Det er rigtig godt, og det er kommet for at blive. Jeg kan sagtens forestille mig, at det kunne blive til både 3, 4, 5 biler.

Efter en sløv start er der nemlig virkelig kommet gang i bookingerne de seneste måneder, hvilket nu har betydet, at den ene bil, som området har haft siden august, er blevet suppleret med endnu en.

"Det tager tid at bygge kendskabet op, men det er virkelig sket nu. Den første bil har kørt 12.000 km - de 5.000 er alene fra januar og februar," fortæller Erling Weber Jensen, direktør i Skanderborg Andelsboligforening, som udlejer boligerne i Grønnedalsparken.

Det er Aura Energi, som stiller delebilerne til rådighed, og her er salgskoordinator Pia Maigård Jensen overrasket over, hvor stor en succes, bilen nu er gået hen og blevet:

"Det havde jeg ikke lige regnet med, for det gik faktisk ikke særlig godt i begyndelsen. Folk har tydeligvis lige skullet se det lidt an, men nu kører det jo bare rigtig godt. Faktisk har vi ikke haft andre steder, hvor vi har sat en ekstra bil ind," fortæller hun.

Sådan fungerer det

Kort fortalt fungerer konceptet ved, at man tilmelder sig hos Aura Energi - enten betaler man per tur, eller også køber man et lille eller stort abonnement. Her er en vigtig indskydelse, at det faktisk er hele Skanderborg, som har lov at benytte el-delebilerne - og altså ikke kun området ved Grønnedalsparken.

Indtil videre er det dog mest beboerne herfra, som benytter sig af tilbuddet, og Erling Weber Jensen er glad for, at dette er en mulighed for boligområdet - han siger:

"Det gør det nemt at tage på besøg et sted eller at handle stort ind eksempelvis. Så alle dem, der ikke har råd til eller behov for egen bil, får nu mere frihed. Det er rigtig godt, og det er kommet for at blive. Jeg kan sagtens forestille mig, at det kunne blive til både 3,4,5 biler."

Publiceret 21 March 2019 18:30