Springer sådan en fætter her mon rundt i skovene ved Gl. Rye? Genrefoto

Springer sådan en fætter her mon rundt i skovene ved Gl. Rye? Genrefoto

Advarer:

Marianne mødte en puma i skoven ved Gl. Rye

Hun er ikke i tvivl. Det store kattedyr, hun søndag mødte i skoven, var en puma.

Af
Christina S. Johansen

Gl. Rye Da Marianne Westphall gik en tur i skoven søndag eftermiddag, havde hun madpakke med og troede, at hun skulle på en god, lang travetur. Turen fik sig imidlertid en brat afslutning, da hun i en stor lysning nord for Hejnæsvej 5 ved Gammel Rye blev forskrækket af et stort kattedyr, som, hun mener, er en puma.

"Noget stort kommer farende ind fra venstre side og stopper ude midt i lysningen. Den er brunliggrå og på størrelse med en hunløve, vil jeg mene. Jeg blev bange. Sådan en har jeg da aldrig set vild før," fortæller hun.

Hun beskriver den desuden som 70 centimeter høj, med mørkere striber på halsen, runde ører og lang hale.

Marianne Westphall forsøger ganske stille at få sig skjult bag nogle grantræer, men kattedyret opdager hende.

"Den lægger sig ned præcis som en kat og går vagtsomt nærmere. Jeg tænkte: 'Hvornår springer den på mig?' Jeg nåede at tænke, at hvis jeg løb, ville den fange mig som et byttedyr, så jeg gik i stedet et par skridt frem, og så blev den forskrækket og hoppede væk," forklarer Marianne Westphall, som stadig er skræmt over oplevelsen:

"Jeg ryster helt bare ved at fortælle det igen," siger hun.

Advarer på Facebook

Da hun var kommet til sig selv, lagde hun et opslag på den lokale Facebook-gruppe i Gl. Rye. Her har folk mange forskellige bud på, hvad det "i virkeligheden" er, Marianne Westphall har set.

"Men gu' er det ej en mårhund eller noget af det andet, de lægger billeder op af. Jeg er ret sikker på, at det var en puma."

Publiceret 18 March 2019 11:45