Mira Issa Bloch (AL) har sammen med Maria Temponeras (AL) valgt en alternativ metode til at skabe politisk debat. Arkivfoto

Mira Issa Bloch (AL) har sammen med Maria Temponeras (AL) valgt en alternativ metode til at skabe politisk debat. Arkivfoto

Verbale byrådsklø til Bloch og Temponeras

Enhedslisten og Alternativet kritiseres for at lave politisk show

Af
Claus Sonne

Et forslag fra Maria Temponeras (EL) og Mira Issa Bloch (AL) på sidste uges byrådsmøde om at minimere antallet af flyrejser i kommunalt regi - af hensyn til klimaet - fik store dele af de øvrige byrødder på vingerne. Og det var ikke pæne ord, der kom flyvende.

Søren Erik Pedersen (V) brugte ordene politisk show om forslaget, der blev stillet direkte til byrådet uden, som det er sædvane, først at blive behandlet i et udvalg. Og partifællen Claus Bloch antydede, at forslaget hænger sammen med, at forslagsstillerne begge stiller op til det kommende folketingsvalg.

Jens Sønderskov (SF) var tydeligt irriteret over fremgangsmåden fra Mira Issa Bloch og Maria Temponeras.

"Send nu tingene gennem et udvalg, så de kan blive gennemarbejdet. Det her er ikke i orden," lød det fra Sønderskov.

Bevidst taktik

Flere byrødder pegede på, at det langt fra er første gang, at Mira Issa Bloch og Maria Temponeras benytter taktikken med at bypasse udvalgene og sende forslag direkte til byrådet. Men det er helt bevidst, forklarede Mira Issa Bloch.

"Jeg synes, der er en mangel på politiske diskussioner i byrådet," sagde hun og blev suppleret af Maria Temponeras.

"Med den debat, der er her og nu, har vi opnået vores mål, nemlig at skabe debat om emnet og åbne folks øjne for, at vi skal passe på klimaet. Så gør det ikke noget, at forslaget ikke bliver vedtaget," lød det fra Temponeras.

Forklaringen fra Marie Temponeras fik borgmester Jørgen Gaarde (S) til at konstatere, at hvis man er ligeglad med, at et forslag blive vedtaget, skal det måske slet ikke fremsættes.

Martin Frausing Poulsen (DF) beskyldte Mira Issa Bloch og Maria Temponeras for at grave grøfter i byrådet.

"Alle i byrådet vil miljøet. Så tal nu med os i stedet for det her," sagde Poulsen.

Det hele endte med vedtagelse af et ændringsforslag stillet af Claus Leick (SF) om, at forslaget fra Mira Issa Bloch og Maria Temponeras indgår i kommunens arbejde med at blive mere bæredygtig.

I øvrigt tegnede Skanderborg Kommune sig for 31 flyrejser i 2018 og 14 i 2017.

Publiceret 06 March 2019 09:30