Formand for VU Skanderborg, Emil Sejrsen, var bag rattet den dag. Pressefoto

Formand for VU Skanderborg, Emil Sejrsen, var bag rattet den dag. Pressefoto

Fatmas kampagnebil brugt i politijagt:

VU'ere hjalp politiet med at sætte eftersøgt indbrudstyv bag tremmer

Fatma Øktems kampagnebil blev involveret i jagten på en eftersøgt mand i Ry

Sent mandag aften 25. februar kørte Fatma Øktems VU'ere ind på tanken ved Kvickly i Ry for at tanke kampagnebilen op efter en lang dag med politisk arbejde.

Mens de tankede, kom der en mand kørende på sin scooter. Han stillede scooteren ikke langt fra VU'erne og gjorde sig hurtigt uheldigt bemærket. Han ruskede i hegnet, sparkede til døren og kiggede ind ad vinduerne til Kvickly, der på daværende tidspunkt havde lukket.

VU'erne besluttede sig for at ringe politiet op, da de var bange for, at manden med scooteren havde tænkt sig at begå indbrud. Det viste sig, at manden havde været eftersøgt af politiet hele dagen, og de bad derfor VU'erne følge efter manden, indtil politiet kunne nå frem og anholde ham.

Det blev til en længere kørsel gennem Rys gader, inden politiet dukkede op ved rundkørslen til Nettos parkeringsplads og anholdt den eftersøgte mand.

VU'erne kunne derfor køre hjem og slappe af efter ikke blot en lang dags kampagnearbejde, men også efter en heltemodig gerning som hjælpere for politiet.

Fatma Øktem fortæller efterfølgende, at hun er meget stolt af VU'ernes indsats, og at hun er glad for den måde, de handlede på i situationen, også selvom hun ikke lige have troet, at hendes kampagnebil skulle bruges til en politijagt.

Publiceret 05 March 2019 11:40