Nogle af Udeholdets håndværkere med et af de bogtårne, Di Heslige Sløngers Klup har bestilt. Foto Sonne

Nogle af Udeholdets håndværkere med et af de bogtårne, Di Heslige Sløngers Klup har bestilt. Foto Sonne

Slønglerne trækker på Udeholdet

Udeholdet bygger kulisser og bogtårne til Di Heslige Slønglers Klup

Af
Claus Sonne

Når der 24. og 25. maj igen er Sløngeldage i Skanderborg, vil man kunne opleve en række nye kulisser fra Ole Lund Kirkegaards univers. Bag kulisserne vil der gemme sig en historie, der handler om socialt ansvar. Kulisserne, en bagerbutik, en skole og en smedje, er nemlig lavet af borgere fra Udeholdet.

Udeholdet er 'et tilbud for borgere der generelt har brug for moderat støtte, struktur, opmærksomhed, omsorg og guidning i hverdagen', som der står på holdets hjemmeside. Og derfra er der en lige linje til Ole Lund Kirkegaard, forklarer Uffe Høj, formand for Di Heslige Slønglers Klup, der står bag Sløngeldagene.

"Ole Lund Kirkegaard havde et stort hjerte for de sårbare, skæve eksistenser. Den ånd vil vi gerne føre videre og tage et socialt ansvar," siger Uffe Høj og fortsætter:

"Vi kommer til at skrue op for de udendørs aktiviteter under Sløngeldagene i både Byparken og på Kulturtorvet, og vi har i den sammenhæng set os om efter samarbejdspartnere. Her er det helt oplagt for os at arbejde sammen med Udeholdet."

Bygger bogtårne

Ud over de nævnte kulisser er folkene fra Udeholdet også i gang med et andet projekt for Di Heslige Sløngers Klup: Otte bogtårne.

"Op til 24. maj, hvor vi inviterer cirka 1000 elever fra 3. klasse til Sløngeldag, vil otte lokale skole få et bogtårn leveret. Planen er, at skolerne skal udsmykke tårnene, der så skal indgå i en udstilling," forklarer Uffe Høj og udtrykker en forhåbning om, at samarbejdet med Udeholdet kan udbygges i de kommende år.

Di Heslige Slønges Klup har i øvrigt fået 90.000 kroner fra Velux Fonden til projektet.

Publiceret 01 March 2019 11:30