Den måde, trafikken i Skanderborg Kommune er skruet sammen på, skal gentænkes, mener politikerne. Arkivfoto

Den måde, trafikken i Skanderborg Kommune er skruet sammen på, skal gentænkes, mener politikerne. Arkivfoto

Bæredygtig trafik:

Ny kør-med-app og blaffer-stationer

Vi kan blandt andet se frem til en app, der kan give et lift

Af
Claus Sonne

Blafferordninger. Dele-elbiler. Og en 'lad os køre sammen-app'. Det er nogle af de bæredygtige elementer. politikerne rent trafikmæssigt vil have op at køre i Skanderborg Kommune.

"Der er flere grunde til, at vi gerne vil have en mere bæredygtig lokaltrafik. Det handler selvfølgelig om miljøet, men den handler også om, at vi på grund af Region Midtjyllands nedskæringer på trafikområdet også vil få sværere ved at komme fra A til B," forklarer Claus Leick (SF), formand for Miljø og Planudvalget.

Efter planen bliver Skanderborg en af de første kommuner i landet, der laver deciderede blafferzoner. Og kommunen vil også være med til at arbejde, dog ikke økonomisk, sammen med landsbyerne om at lave delebilsordninger.

"Senere på året kommer vi desuden til at introducere en an app, der nu testet i Aarhus og Silkeborg. Det er en app, der kombinerer alle former for transport, fra busserne til Go More, og hvor man kan gå ind og enten skrive, at man kører en bestemt distance på et givent tidspunkt og har ekstra plads, eller udtrykker et ønske om at få kørelejlighed," forklarer Claus Leick.

Der afholdes et inspirations-borgermøde om emnet 19. marts.

Publiceret 19 February 2019 05:30