Integrationsrådet arbejder for gode forhold for flygtninge og indvandrere i kommunen. Foto: Mostphotos

Integrationsrådet arbejder for gode forhold for flygtninge og indvandrere i kommunen. Foto: Mostphotos Roland Magnusson

"Selvfølgelig nytter Integrationsrådet"

Integrationsrådet er flygtninge og indvandreres stemme

Af
Christina S. Johansen

Integration Integrationsrådet i Skanderborg Kommune er valgt for fire år af gangen og består af 25 medlemmer, hvor Adele Davis Boe er formand.

Rådet er bredt sammensat i forhold til køn, alder, etnicitet og bosted.

Rådet består af borgere med flygtninge- og indvandrerbaggrund samt borgere med tilknytning til skolebestyrelser, frivilligforeninger, boligforeninger, erhvervslivet og kulturlivet i kommunen.

"Vi skal have gode forhold for flygtninge og indvandrere i kommunen. Det arbejder rådet for ved at rådgive politikerne ved eksempelvis at have tiltræde og lave høringssvar," fortæller formanden, Adele Davis Boe, som fortsætter:

"Selvfølgelig nytter det at være aktiv i Integrationsrådet. Vi får alle mulige problemstillinger på bordet, som vi ellers ikke havde fået øje på, hvis ikke vi havde rådet."

Formanden selv går særligt op i, at hvert enkelt individs ressourcer bliver brugt optimalt.

"I stedet for at bruge en masse tid på at stille krav, burde vi hellere se på, hvordan vi kan bruge folks ressourcer til at berige samfundet. Tag nu professoren, som kører taxa. Det er da gode ressourcer, som går til spilde," siger hun og fortæller, at 2019 byder på emner som børn/unge, uddannelse, ældre, sundhed, kommunaltransport og at få alle til stemmeurnerne.

Publiceret 18 February 2019 07:00