Adele Davis Boe har altid knoklet - blandt andet som Playboy Bunny-servitrice, dj og sygeplejerske. Foto: CSJ

Adele Davis Boe har altid knoklet - blandt andet som Playboy Bunny-servitrice, dj og sygeplejerske. Foto: CSJ

Adeles sprælske fortid:

Playboy Bunny'en der blev antropolog

Integrationsrådsformanden i Skanderborg hedder Adele Davis Boe, og hun har levet et liv med spræl i

Af
Christina S. Johansen

Alken "Jeg passer ikke ind i nogen boks,” er det første, som kommer ud af hendes mund.

Med en kop kaffe i hænderne sidder Adele Davis Boe klar ved et cafébord på Fælleden til at fortælle historien om sit liv. Fra trange kår hos faderen i Jamaica, over til kendte, kongelige og fart på i England, frem til ankomsten til Danmark, hvor hun blev dj, sygeplejerske, antropolog, og i dag sidder som formand for Integrationsrådet i Skanderborg Kommune.

Ingen tvivl om, at hun har oplevet meget. Lad os dykke ned i lidt af historien.

En kvik pige med gang i

Adele Davis Boe voksede op med få midler hos sin far på Jamaica. Moderen boede i England.

Adele var en kvik pige, og det blev hurtigt opdaget af en lærer. Han foreslog, at Adele flyttede til England på grund af de bedre uddannelsesmuligheder, og som sagt så gjort. Som 12-årig tog den kvikke skolepige turen til England.

Over de næste seks år skete en del i hendes liv. Blandt andet blev hun uddannet sekretær.

Man skulle interviewes og vise sig frem i bikini. Vi var 22 piger. De havde alle sammen blondt hår og blå øjne, og så var der mig. Men jeg var så sikker på, at jeg ville blive valgt, og jeg ejede scenen. Den var slet ikke stor nok til mig.

"Men det var aaalt for kedeligt,” siger hun.

Der skulle ske noget mere. Noget vildere. Og sådan blev det.

"Jeg søgte ind i Playboy Club, som var et af de hotteste steder i England. Der var en slags casting, hvor man skulle interviewes og vise sig frem i bikini. Vi var 22 piger, og jeg var den eneste sorte. De havde alle sammen blondt hår og blå øjne, og så var der mig. Men jeg var så sikker på, at jeg ville blive valgt, og jeg ejede scenen. Den var slet ikke stor nok til mig," fortæller hun, mens hun svajer lidt frem og tilbage for ligesom at vise, hvordan hun indtog scenen.

Kendte og kongelige

Som 18-årig fik hun jobbet som Playboy Bunny-servitrice på Playboy Club, der indeholdt både natklub og casino. Det åbnede døre til andre jobs på meget hotte steder. Eksempelvis på Penthouse Club, som var efter samme opskrift.

"Vi tjente skidegodt, og ingen måtte sætte en finger på os - for så røg de ud. Det passede mig godt," fortæller Adele Davis Boe med et smil.

Også på DET mest hotte sted på daværende tidspunkt fik hun foden indenfor, nemlig La Valbonne.

"Det var meget eksklusivt. Det var lidt det samme som Studio 54, bare i England. Vi knoklede røven ud af bukserne, men det var sjovt. Det var jo her alle de kendte og kongelige gik i byen - og jeg har mødt dem alle sammen. Alle der var noget på det tidspunkt: Dustin Hoffmann, Mick Jagger og Poul McCartney for eksempel," siger hun og trækker på skuldrene, som var det det mest naturlige i verden.

Fra de festlige dj-dage. Privatfoto

Fra de festlige dj-dage. Privatfoto

Første kvindelige dj

Der var fart på i den periode, og selvom det var en fed tid, blev det til sidst kedeligt.

"Jeg havde været med i det, jeg skulle være med i, og mødt dem, jeg skulle møde. Det blev trivielt," fortæller hun.

I starten af sine tyvere trængte hun til nye udfordringer, og uden hun var klar over det på det tidspunkt, blev det en snak med dj'en på La Valbonne, der endte med at føre til en ny epoke af hendes liv.

Dj’en havde netop været en tur i Danmark, og han foreslog Adele at tage på en ferie hertil.

"Han havde lavet en aftale med en irsk ejer af et dj-bureau om, at han skulle tage sig af mig, mens jeg var i Danmark. Han endte så med at spørge mig, om jeg ville arbejde som dj for ham, og han købte tilmed en pladesamling til mig," fortæller Adele Davis Boe, som egentlig fandt det meget naturligt at være dj.

"Det at spille musik har altid været en stor del af mit liv - jeg er jo fra Jamaica - og så er jeg vant til at vimse rundt og vise mig frem. Jeg vidste altså, hvordan man holder en fest, og jeg dansede næsten mere rundt end gæsterne. Jeg spillede både i store byer og ude på bøhlandet, og jeg var lidt en attraktion, for jeg var den eneste kvindelige dj på det tidspunkt. Folk sagde: 'Nu kommer hende beautyqueen fra Jamaica,'" fortæller Adele.

Flyttede til Danmark

Det var et godt job og en god løn, husker Adele, men ligesom med tiden i London blev også dette trættende til sidst. Det gjorde det heller ikke bedre, at hun havde to børn i London, som hun pendlede frem og tilbage til. Det kunne ikke fortsætte. Samtidig mødte hun en mand i Danmark, som hun var glad for og senere blev gift med, derfor besluttede hun endegyldigt at forlade klublivet for at bruge hjernen i Danmark.

Hun landede i den lille by Funder Kirkeby ved Silkeborg.

"Her oplevede vi virkelig integration. Hele byen blev involveret i mine børns ankomst. Der blev arrangeret legegrupper og lektiehjælp. Vi blev bare en del af samfundet, for folk valgte at tage os ind. Allerede en af de første dage ringede nabokonen på døren. Jeg forstod kun meget lidt dansk, men hun gjorde mig forstået, at nu skulle vi til bankospil. Denne lille gestus åbnede døren til en vellykket integration i både landsbyen og Danmark,” siger Adele Davis Boe.

Uddannet sygeplejerske

Adele begyndte i skole på ottende klasses-niveau, og hun knoklede.

"Det var hårdt. Jeg fik grå hår efter første dag, men skulle jeg sidde hele natten for at lave lektier, så gjorde jeg det - i flere år," siger hun.

Hun klarede sig igennem ottende og niende klasse med et nogenlunde resultat og skruede så virkelig bissen på i tiende, hvor hun endte med det højeste gennemsnit i hele klassen. På det tidspunkt var hun i begyndelsen af 30'erne.

Herefter tog hun HF-enkeltfag og gik på handelsskolen, før hun ved lidt af et tilfælde endte på sygeplejeskolen. Hun blev uddannet og arbejdede som sygeplejerske fra 1987 til 1998, blandt andet på intensivafdelingen og neonatalafdelingen, foruden at hun var tillidsmand.

"Men jeg kunne til sidst mærke, at hvis jeg blev ved, så ville jeg knække halsen på det. Fordi vi fik færre og færre ressourcer, så var det simpelthen for hårdt," fortæller hun.

Antropolog med eget firma

Endnu et skift var på vej. Ud over at hun fik sig en ny mand, uddannede hun sig også til antropolog.

"Men så tænkte jeg også: 'Nu må det være uddannelse nok.' Jeg elsker jo at læse for pokker, men jeg sagde til mig selv: 'Nu holder du dig i skindet,'" fortæller Adele Davis Boe med sit store, hvide smil.

Begge uddannelser brugte hun på at lave sit eget firma. Det handlede om sundhedsproblemer og integration. Desuden har hun arbejdet med kvinder i Afrika, ogkvinderne følger hun stadig i dag, selvom hun nu er pensioneret.

Erfaring med integration

Med det liv, som Adele har levet, kommer det vel næppe som nogen stor overraskelse, at hun selvfølgelig ikke bare smider benene op og nyder sit otium i fred og ro.

Samtidig med at hun fortsat hjælper de afrikanske kvinder sidder hun således også som formand for Integrationsrådet i Skanderborg Kommune.

"Jeg har altid interesseret mig for integration, og jeg har jo nogle erfaringer, som kan bruges - både gode og dårlige. Og hvis noget skal ændres, så venter jeg ikke på, at andre gør noget ved det. Jeg sætter mig selv i spil, og jeg er ikke bange for nogen."

Hun er stadig fuld af spræl, og en ting er sikkert: Hun passer ikke ind i nogen boks.

Publiceret 13 February 2019 11:30