Henriette Sønderskov håber at få bevilliget en cykel som tillæg til politibilen. Foto: Christina S. Johansen

Henriette Sønderskov håber at få bevilliget en cykel som tillæg til politibilen. Foto: Christina S. Johansen

Ny lokalbetjent i Hørning er klar til nærkontakten

Mød Henriette Sønderskov. Hørnings nye lokalbetjent

Af
Christina S. Johansen

Hørning Skiltet ved lokalpolitiets dør i Hørning er netop blevet skiftet ud. Hvor der tidligere stod Kim Nielsen, står der nu Henriette Sønderskov i stedet.

Den nye lokalbetjent er 46-år gammel og er oprindeligt født i Skanderborg, hvor hun også bor i dag.

"Hørning er en by tæt ved Aarhus, og det betyder, at der er nogle problemstillinger, som jeg godt kan lide."

Hun har desuden været en del af Skanderborg lokalpoliti i otte år fra 2008 og frem.

"Der fik jeg det lokale og borgernære ind under huden, og de samarbejdspartnere, jeg lærte at kende i den periode, kan jeg selvfølgelig stadig trække på i dag," Siger Henriette Sønderskov.

En spændende by

Der er ingen tvivl om, at Henriette Sønderskov brænder for de problematikker, som opstår helt lokalt. Det må hun sande efter to år i afdelingerne proaktiv indbrud og efterforskningen i Horsens.

"I ni måneder har jeg faktisk arbejdet med den samme sag hele tiden, og det har været rigtig spændende, men jeg kan simpelthen ikke bare sidde stille på en stol. Jeg savnede at komme ud og have kontakten med borgerne," siger Henriette Sønderskov fra sit bette kontor på Hørning Bibliotek.

Derfor var hun heller ikke i tvivl, da jobbet som lokalbetjent i Hørning "endelig var ledigt," som hun udtrykker det.

"Hørning er en by tæt ved Aarhus, og det betyder, at der er nogle problemstillinger, som jeg godt kan lide," siger hun og fortsætter:

"Når man ligger i baghaven til en storby, som Hørning jo gør, så er det for eksempel nemt for narko at komme hertil, og tyvekoster er nemme at komme væk med via motorvejen. Samtidig er udbuddet stort med meget nybyggeri og lave hække - det er ren udstilling. Hørning er også en by, som mange er flyttet til i disse år, og det giver en broget skare. Det, synes jeg, er spændende. Alsidigheden tiltaler mig."

Tag endelig kontakt

Ud over Hørnings forstads-præg betegner Henriette Sønderskov stedet som en ganske almindelig by i politimæssig henseende. Hun er dog helt med på, at der har været nogle problemer med unge mennesker, som laver ballade.

Hun kender mange af dem fra sin tid i lokalpolitiet i Skanderborg, og flere af dem har da også allerede været nede og byde hende velkommen.

Hun kan godt lide at arbejde med netop de unge, og hun har nogle idéer til, hvordan problematikken skal takles.

"Jeg vil være synlig og forsøge at møde dem, hvor de er. Deltage i arrangementer og tage en snak. Og så har jeg indsendt et ønske om at få en cykel at køre rundt på. Det, mener jeg, vil være en kæmpe fordel. Det vil gøre det mere trygt for alle, for jeg kan komme steder, som en bil ikke kan, og jeg vil blive mere tilgængelig. Det er trods alt nemmere at stoppe en cykel end at stoppe en politibil," siger hun og fortsætter:

"Jeg tror, at det kan være en overvindelse for nogle at tage kontakt til politiet, og så tænker de: 'Nå, men det var nok heller ikke noget.' Med en cy

kel vil afstanden blive mindre."

I det hele taget opfordrer Henriette Sønderskov Hørning-borgerne til at bruge hende. Man skal aldrig holde sig tilbage. Man må gerne både komme forbi, ringe, maile eller sende en sms.

"Hvis der er noget, man gerne vil have ændret på, så kontakt mig. Det virker altså bedre end for eksempel at udbasunere det på de sociale medier."

Publiceret 04 February 2019 11:30