40 dages fængsel for optikeroverfald

Rundt regnet et år tog det, før der faldt dom i 'optiker-gate'

Af
Claus Sonne

40 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år. Det er, hvad en 24-årig mand fra Randers er blevet idømt efter et overfald sidste år på Skanderborg-optikeren Peter Boa 8. januar 2018.

Overfaldet blev en landsdækkende historie, efter at UgeBladet havde omtalt det. Årsagen var, at Peter Boa, indehaver af Smukt Syn på Adelgade i Skanderborg, endte med at blive overfaldet inden i Louis Nielsen-butikken, der også ligger på Adelgade.

Der var imidlertid stor forskel på de versioner af både overfaldet og optakten til dette ved de to retsmøder i Retten i Horsens.

Den 24-årige mand hævede, at han blot havde gjort sit arbejde som promotor for Louis Nielsen, og at det var Peter Boa, der havde fremprovokeret det, der endte med en stor konfrontation.

"Han var truende og aggressiv, og han svinede mig til både arbejdsmæssigt og personligt. Han sammenlignede blandt andet mit arbejde med en luders arbejde og kaldet det et uværdigt," forklarede den 24-årige i retten.

Han fortalte, at han både var blevet både provokeret og ked af det.

"Han sagde, at skulle tage min medicin, og min situation taget i betragtning var det slemt at høre," sagde den 24-årige og afviste, at han skulle være løbet efter Peter Boa ind i Louis Nielsen-butikken.

"Han stod på trappen og trådte frem mod mig, så jeg følte mig truet. Derfor tog jeg fat i ham for at pacificere ham, men det endte desværre i noget tummel, hvor jeg dog fik ham vendt om og holdt fat i ham. Men jeg slog ham ikke på noget tidspunkt," lød det fra den 24-årige.

Sparket og slået

Peter Boa fortalte til gengæld i retten, at han var blevet både slået og sparket flere gange inden i Louis Nielsen-butikken.

"Jeg løber ind i butikken med ham efter mig, og han har mord i øjnene. Jeg er bange og løber for mit liv, fordi han tidligere på dagen har fortalt, at han kan presse mit brillestel ind i mit kranie på tre sekunder," lød det fra Peter Boa.

Også indehaveren af Louis Nielsen i Skanderborg, Karsten Højbjerg, blev afhørt i retten. Hans forklaring i forhold til det, der skete i hans butik, støttede Peter Boas version.

Den 24-årige mand var, ud over sagen for Skanderborg, også tiltalt for to tilfælde af vold mod en ekskæreste. De to episoder fandt sted i Randers.

Det fremgik også af mandens forklaring, at han var presset af narkogæld på det tidspunkt, hvor episoden fandt sted. Det fremgik desuden, at manden, i forbindelse med en anden voldssag, var blevet idømt samfundstjeneste. Denne havde han dog store problemer med at afsone.

Publiceret 18 January 2019 11:30