Margit Schiermer sagde sit faste job op for at hellige sig kranio sakral terapien.

Margit Schiermer sagde sit faste job op for at hellige sig kranio sakral terapien.

Ny kranio-sakral behandler: 'Alvorlig stress sender dit nervesystem på overarbejde'

Margit Schiermer fra Ry sagde sit faste job op for at hellige sig terapien

Ry "Jeg brænder for at støtte andre til at opnå mere balance, naturlighed og ro i kroppen og i forhold til hverdagens udfordringer."

Sådan lyder holdningen i en pressemeddelelse til Uge-Bladet fra Margit Schiermer, som flyttede fra Aarhus til Ry for cirka et år siden.

Hun har ellers lang erfaring som ergoterapeut og konsulent, senest i Region Midtjylland, bag sig.

Men for kort tid siden besluttede hun sig til at opsige sit faste job for at hellige sig kranio-sakral terapien, som hun uddannede sig til i 2011-12.

Bæredygtig udvikling

Margit Schiermer har klinik på Himmelbjerggården, “Inspirationscenter for bæredygtig udvikling”.

Himmelbjerggården er netop udgangspunkt for en række virksomheder, der har bæredygtighed som en grundlæggende vision.

Her er en naturlig ro og stilhed, som er befordrende for kranio-sakral behandling, fremhæves det.

"Stedet og den omgivende natur kalder nærmest på afspænding, fordybelse og pause fra hverdagens travlhed," lyder det fra Margit Schiemer.

Ry Kranio-sakral terapi tilbyder hjælp ved stresstilstande, smerter, anspændthed, svimmelhed, symptomer efter piskesmæld med mere.

"Hvis du er alvorligt stresset, er dit nerve- og hormonsystem på overarbejde. Hele kroppen er i alarmberedskab. Det er derfor vigtigt at ”komme helt ned i gear” så ofte som muligt. Men på egen hånd kan netop dét være svært, så længe alarmberedskabet raser," siger Margit Schiermer.

I pressemeddelelsen forklares det, at under og efter kranio-sakral behandling kommer de fleste i en dyb afslappet tilstand. Med blide tryk på kranium og korsben beroliges krop og nervesystem nemlig. Det er med til at afspænde dybt og starte en genopretning af kroppens naturlige balance.

"Når det sker ”afblæses alarmberedskabet”, og så har du et meget bedre udgangspunkt for selv at genoprette den ro og afspændthed, som er så vigtig for at mindske og forebygge tilstanden af stress.

Om KST

Kranio-Sakral Terapi forkortes KST. Metoden udspringer af en osteopatisk metode og beskrives først i Amerika i 1920. I 1970-erne udvikler en amerikansk læge J. Upledger Kranio-Sakral Terapien, som vi kender den i dag.

Publiceret 11 January 2019 10:12