Erling Larsen på indkøbstur for Vigo i Rema 1000 i Skovby. Foto: Erland Rasmussen

Erling Larsen på indkøbstur for Vigo i Rema 1000 i Skovby. Foto: Erland Rasmussen

Vild med Vigo: Erling elsker at købe ind for andre

67-årige Erling Larsen er vild med Vigo, som er nethandel a la deleøkonomi, hvor private køber ind til private via en app fra supermarkedet

Af
Erland Rasmussen

Skovby Erling Larsen fra Skovby kender Rema 1000s butikslayout næsten ligeså godt som kædens egne folk. Men han har også øvelsen som indkøber i nethandelsordningen Vigo, hvor private køber ind for andre private.

"Jeg var med helt fra starten, og jeg har kørt 420 til 440 gange på den tid, ordningen har eksisteret," lyder det fra Erling Larsen.

E-handel på ny måde

For to år siden lancerede Rema 1000 deres bud på e-handel, men på en helt ny måde. I stedet for store centrallagre og bude i varevogne, var det i stedet butikkens kunder, eller hvem der nu måtte melde sig, der skulle handle for hinanden helt efter deleøkonomiske principper.

Rema 1000 kalder deres e-handel for Vigo. Ordningen er blevet særligt populær i Skovby. Af Erling Larsens Vigo-indkøb er således 350 af dem foretaget hos supermarkedet i Skovby.

"Vi er glade og stolte over, at Erling kommer her i butikken og pakker varer. Vigo er blevet det, vi havde håbet på," siger Rema-købmand Morten Rasmussen i Skovby.

Morten Rasmussen henviser til, at Erling Larsen nærmest er blevet en del af butikken. Og han har været så aktiv, at Vigo nu selv er begyndt at tage kontakt til ham for at høre hans tanker om nye Vigo-tiltag.

Sådan begyndte det

Erling Larsen var med fra ordningens start. Dengang havde han allerede været på pension i nogle år.

"Jeg ville godt have lidt at lave en gang imellem, og ideen bag ordningen tiltalte mig. Jeg har selv været i et servicefag, og man bestemmer jo selv, hvor meget man vil køre med," uddyber Erling Larsen.

Erling Larsen har eksempelvis købt ind og bragt varer ud til kunder i Skovby, Galten, Låsby, Harlev og Ry.

Den store flid fra Erling Larsen betyder, at han har været hos nogle af kunderne flere gange. Det har også givet sjove oplevelser som eksempelvis at aflevere varer til en gammel skolekammerat.

Rema-købmand Morten Rasmussen glæder sig over, at Vigo-entusiasten Erling Larsen kommer i butikken i Skovby. Foto: Erland Rasmussen

Rema-købmand Morten Rasmussen glæder sig over, at Vigo-entusiasten Erling Larsen kommer i butikken i Skovby. Foto: Erland Rasmussen

"Man kommer jo til at kende nogle af kunderne, og somme tider bliver det også til en lille snak, når jeg afleverer varerne," siger han.

Rema-købmand Morten Rasmussen supplerer, at Vigo bygger på gode, gamle principper om hjælpsomhed.

"Vi synes, at ordningen minder om de gode gamle dage, hvor man købte ind for sin nabo. Det handler om, at vi hjælper hinanden, og det er så blevet tilsat noget IT," siger Morten Rasmussen med henvisning til den app på folks smartphone, som styrer det hele.

Det er alle aldersgrupper, der bestiller deres dagligvareindkøb online. Men Erling Larsen peger særligt på en gruppe.

"Der er mange børnefamilier. De har travlt, og det ved vi selv fra dengang, vi selv havde små børn," siger han.

E-handel med dagligvarer

Kunderne betaler en pris for levering via Vigo pr. pose fratrukket 5 kr. til en forsikring. Resten af pengene går til indkøberen, som dermed kan tjene en lille skilling for sin ulejlighed.

Rema 1000 tjener ikke på Vigo. Butikkerne tjener på de varer, de sælger via Vigo, og så er der den yderligere fordel, at e-handlen foretages i den enkelte butik.

Publiceret 01 January 2019 11:30