Søren Raaschou (tv) og Bo Skjelmose har stor succes med bandet Schwarze Fiktion. Pressefoto

Søren Raaschou (tv) og Bo Skjelmose har stor succes med bandet Schwarze Fiktion. Pressefoto

Schwarze Fiktion brager derudad

Søren Raaschou og Bo Skjelmose har fået hul igennem i en hård branche

Af
Claus Sonne

Gl. Rye Overlykkelig. Overvældende.

Det er nogle af de ord, 37-årige Søren Raaschou fra Gl. Rye sætter på den musikalske del af sit liv, hvor han sammen med makkeren Bo Skjelmose, 43 år og fra Aarhus, har stor succes med bandet 'Schwarze Fiktion'.

"Vi har arbejdet målrettet med projektet i tre år - og lagt mange timer i det - så det er selvfølgelig fantastisk, at vores musik er blevet så godt modtaget," forklarer Søren Raaschou.

Vandt konkurrence

For nylig deltog Schwarze Fiktion i konkurrencerne Battle of Sound samt Bandbattle - og vandt begge.

I forbindelse med Battle of Sound blev der sat følgende ord på Schwarze Fiktion:

"Fra dybet i Aarhus' bunkermiljø bryder nye elektropop/rock toner frem i form af orkesteret Schwarze Fiktion. Fra fri improvisations jazz og punkrock til lyden af velsmurt elektropop med kant. En bevægelse der har taget form over godt to år og hvori de to musikere Søren Raaschou og Bo Skjelmose forenes. En håndholdt samhørighed, blottet for kompromiser. En fortælling tætnet af hvidmalet beton, fortalt i et syntetisk lydbillede indrammet af fremadstormende visuals."

I forbindelse med sejren i Bandbattle fik Schwarze Fiktion et job som opvarmning for 'The Minds of 99', der hører til i den danske elite. Efter den koncerter kørte Søren Raaschou og Bo Skjelmose direkte til lufthavnen, fløj til Milano og spillede her til en branchefestival.

"Vores musik må jo kunne et eller andet," siger Søren Raaschou med et smil.

Det skal også med, at Schwarze Fiktion for nylig var 'Ugens Kanon på P3, hvilket både er et skulderklap og udløser masser af air-play.

Hemmelige koncerter

For et halvt års tid siden spillede Schwarze Fiktion sine første koncerter, der var lidt hemmelige.

"Vi havde behov for at prøve tingene af, inden vi for alvor gik ud. Det gik fint, og derefter har vi spillet offentlige koncerter," fortæller Søren Raaschou og tilføjer, at succesen ikke har fået duoen til at læne sig tilbage og slappe af.

"Det er benhårdt arbejde at 'komme til fadet'. Det har krævet hårdt arbejde at komme så langt, og der venter hårdt arbejde forude. Men det er klart, at det giver os en tro på, at det går godt, når vi for anerkendelse fra flere sider," siger han og fortæller grinende om et godt tilbud.

"Vi blev kontaktet af nogle folk fra et talentshow, der ville have os med ... i kategorien 18-25 år. Så vi lyder åbenbart yngre, end vi er."

Dialog med pladeselskab

I disse dage er d'herrer Raaschou og Skjelmose i dialog med et pladeselskab om et album. Der venter også en tur i studiet, hvor der skal komponeres om indspilles nye musik. Inden da spiller duoen på Walthers i Skanderborg, hvilket sker 31. januar. Og både for- og efterår byder på en turné.

"Vi går en spændende tid i møde, men vi har været i gamet i så mange år, at vi godt ved, at træerne ikke vokser op i himlen," slutter Søren Raaschou.

Publiceret 01 January 2019 11:00