Søskendeparret Mira Issa Bloch (AL) og Claus Bloch (V) var i byrådssalen uenige om plantebaseret mad, men de var stadig gode venner efter mødet - selv om Claus var i drillehumør. Privatfoto

Søskendeparret Mira Issa Bloch (AL) og Claus Bloch (V) er ikke enige om behovet for plantebaseret mad. Privatfoto

Claus Bloch: 'Jeg har for eksempel aldrig spist kat...

Byrødderne skød med skarpt på et forslag om plantebaseret mad

Af
Claus Sonne

De verbale tæv stod i klø, da Mira Issa Bloch (AL) på onsdagens byrådsmøde fremsatte et forslag om, at alle kommunale institutioner og kantiner i Skanderborg Kommune skal tilbyde borgerne en fast mulighed for et plantebaseret måltid.

Mira Issa Bloch blev både beskyldt for at bedrive signalpolitik og for at profilere sig selv og sit parti. Årsagen var blandt andet, at hun ikke havde drøftet forslaget med andre partier.

"Men havde jeg spurgt, havde alle sagt nej. Nu får vi en debat, som jeg er glad for, der bliver taget hul på. Og i Alternativet vil vi gerne stille forslag om det, vi brænder for, uden at der er besluttet noget på forhånd," sagde Mira Issa Bloch, der fik ros af Martin Frausing Poulsen (DF) for at turde at præsentere ideologisk tankegods.

Trukket på smilebåndet blev der dog også. Claus Bloch (V) konstaterede nemlig, at han var veganer i andet geled.

"Jeg spiser kun dyr, der spiser planter. Jeg har for eksempel aldrig spise kat," lød det fra Claus Bloch.

Diskussionen endte med, at der skal tages en dialog med institutionerne om behovet for plantebaserede måltider. Tvang bliver der dog ikke tale om, fastslog et massivt flertal, der talte alle partier på nær alternativet.

Publiceret 29 December 2018 10:00