Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen holdt foredrag på stormødet på Veng skole. Privatfoto

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen holdt foredrag på stormødet på Veng skole. Privatfoto

Nyt landsbyinitiativ fik en god start

75 var mødt op på Veng Skole for at høre om lokalt samarbejde mellem Foerlev, Hårby, Jeksen, Mesing, Nr. Vissing, Søballe og Veng

Hvad skal barnet hedde? Det var et af spørgsmålene, som blev rejst på stormødet på Veng skole og Børnehus tirsdag 4. december.

De syv landsbyer Foerlev, Hårby, Jeksen, Mesing, Nr. Vissing, Søballe, Veng og skolen havde inviteret til stormøde, og 75 lokale mennesker var mødt op til at høre et indlæg fra de lokale landsbyrepræsentanter om ønskerne for samarbejde. Der sker i forlængelse af, at landsbyerne i skoledistriktet er gået sammen i et samarbejde, som skal få fællesskabet i fokus, fremhæve områdets kvaliteter samt sikre at andre også får øjnene op for området.

Mødes 10. januar

Indlæggene skulle ses som et indspark til et møde 10. januar, hvor deltagerne blev inviteret til at være med til opstarte af arbejdsgrupper. Et samarbejdet har som mål at fremhæve de syv landsbyers kvaliteter, sammen og hver for sig. Men hvad skal området som samlet hedde? Det kommer der fokus på i den kommende tid. Flere ville deltage i arbejdsgrupper, men der er stadig plads til flere, så alle interesserede er velkommen på skolen kl. 19.

Emner til arbejdsgrupper spænder fra cykelstier, natur/vandrestier, forskønnelse, infrastruktur, de gode historier, markedsføring, opstart af støtteforening omkring Veng Skole og Børnehus – men der er masser af muligheder.

På aften var der også et inspirerende oplæg fra fremtidsforsker Jesper Bo Jensen, som rullede ud med en gennemgang af situationen omkring bosætning generelt i Danmark - og specielt i Skanderborg kommune. Han kunne fortælle om, at tilflyttere ved valg af ny bolig bl.a. har fokus på adgang til naturen, infrastruktur samt en god hverdag med velfungerende dagtilbud og skole.

Desuden skal der gerne være forskellige typer af boliger til salg: leje, nybyg, klassiske villaer og nok også mere alternative boligformer. Noget i tidsånden kunne pege i retning af at de små landsbyer igen kan blive det foretrukne valg for flere.

Med det store fremmøde må man konkludere, at det samarbejde der er startet op mellem de syv landsbyer og skolen fik en meget flot opbakning. Og som Jesper Bo sluttede af, så ligger ansvaret for det aktive liv i landsbyerne hos dem der bor der – det er lang hen af vejen områderne selv der vælger deres fremtid.

Publiceret 13 December 2018 15:30