Søren Hørdum og Ditte Jensen har lykkedes med at stable et forlag for bøger af eksklusiv kvalitet på benene. Pressefoto

Søren Hørdum og Ditte Jensen har lykkedes med at stable et forlag for bøger af eksklusiv kvalitet på benene. Pressefoto

Olsen Banden på tryk: Skanderborg-forlaget Book Lab bag hyldest til Egon, Benny og Keld

Forlaget Book Lab har netop udsendt sit sjette værk, en bog om Olsen Banden

Af
Anette Bonde

Tag en journalist, én fra trykkeribranchen, nogle gode lokaler - og masser af lim i form af initiativ, mod og energi. Lad blandingen arbejde og se så, hvad der sker.

"Læringskurven har været ret stejl - vi lærer faktisk noget hver dag," smiler Ditte Jensen.

Hun er redaktør på det halvandet år gamle forlag Book Lab i Skanderborg, der 11. oktober sendte en biografi om Olsen Banden på gaden. Et værk på 331 sider i eksklusivt papir og tryk, der markerer 50 års jubilæet for den første film.

Med forfatteren Christian Monggaards ord er det en hyldest til Olsen Banden i al dens herlighed. Der er fortællinger, pluk fra drejebøger, hidtil ukendte anekdoter og masser af billeder.

"Det har været et kæmpe gravearbejde, hvor vi har været i kontakt med slægtninge og efterkommere efter Balling, Bahs og alle de andre."

Seks værker indtil nu

Sammen med sin mand Søren Hørdum stiftede Ditte Jensen i maj 2017 forlaget Book Lab med adresse i Skanderbog. Book Lab har indtil nu udgivet seks værker.

Søren Hørdum er uddannet i trykkeribranchen. Han startede for seks år siden virksomheden 'Hørdum og Engelbrecht', der udgiver bøger og kataloger for blandt andet B&O og Malene Birger. Konceptet er, at det er titler i en kræsen og god kvalitet.

Ditte Jensen er uddannet journalist og har blandt andet været ansat på dagbladet Information og som pressemedarbejder hos fagbevægelsen. Da de i 2016 blev forældre, besluttede de at flytte til Jylland for at være tættere på familien og for at få en hverdag, der bedre kunne kombinere familie og job.

"Vi snakkede også om det spændende i at forfølge tanken om, at der helt indlysende er efterspørgsel efter godt boghåndværk. Finanskrisen slog luften ud af trykkeribranchen, priserne blev dumpet, og der blev slækket på kvaliteten. Så nu er vi her, og vi har faktisk noget at komme med."

Konceptet hos Book Lab er da også bøger i en lækker finish.

I anledning af Olsen Bandens 50-års jubilæum har Book Lab sammen med forfatteren Christian Monggaards redigeret en biografi af den berømte bande med fortællinger, pluk fra drejebøger, hidtil ukendte anekdoter og masser af billeder. Pressefoto.

I anledning af Olsen Bandens 50-års jubilæum har Book Lab sammen med forfatteren Christian Monggaards redigeret en biografi af den berømte bande med fortællinger, pluk fra drejebøger, hidtil ukendte anekdoter og masser af billeder. Pressefoto.

Slaw i slaw

Siden starten er det gået slaw i slaw. Book Lab har blandt andet udgivet et værk om Rose Eken, en stor dansk keramikkunstner, en bog om krigsfotografen Jan Grarup med forord af Dalai Lame og en fotobog om Thy af Andreas Houmann. 11. oktober kom bogen om Olsen Banden, og senest er det et værk om skilte.

"Vi vil ikke være indholdssnobber. I princippet kan vi udgive alt, bare kvaliteten er god."

At branchen værdsætter deres produkter, fik Ditte jensen og Søren Hørdum blandt andet at mærke på bogmessen i oktober i Bella Centret i København. De mødte rigtig mange branchefolk og en holdning fra dem om, at de har valgt et koncept, der er vigtigt for branchen fremover. Det var forløsende, siger Ditte jensen med et stort smil.

"Der var jubel, da vi gik og pakkede ned. Det har de andre jo folk til, men vi er små, så vi gør alting selv."

Publiceret 09 December 2018 11:30