Jens Christensen ved indgangen til Adelgade 115, hvor han i flere år arbejdede. Bygningen ses også på billedet, der nu bliver til en julegave-mulighed. Foto: Sonne

Jens Christensen ved indgangen til Adelgade 115, hvor han i flere år arbejdede. Bygningen ses også på billedet, der nu bliver til en julegave-mulighed. Foto: Sonne

De go'e gamle dage:

Nu kommer gammelt foto af Adelgade under juletræet

Et foto af Adelgade anno cirka 1970, der hænger på UgeBladets redaktion, bliver nu til julegavemulighed

Af
Claus Sonne

For nylig lagde vi på UgeBladet et foto fra begyndelsen af 1970'erne på Facebook og bad om at blive klogere på motivet. Og der kom mange forklaringer på billedet, der til daglig hænger i køkkenet på vores kontor på Adelgade.

Billedet forestiller Adelgade, før Mindet blev etableret, og en af de, der reagerede på vores opslag, var Jens Christensen, mangeårig formand for Skanderborg Håndbold.

Efterfølgende har håndboldklubben lånt billedet, der er taget af Jørn Timm, der var pressefotograf på Århus Stiftstidende, og i samarbejde med fotograf Pernille Stougaard, der også holder til på Adelgade, bliver billedet nu til en julegave-mulighed.

"Skanderborg Håndbold er gået sammen med Pernille Stougaard om at lave 'årets julegave' til skanderborgerne, hvor vi ved, at mange interesserer sig for det lokalhistoriske. Planen er nu, at vi hvert år vil lancere en julegave i form af et lokalhistorisk billede," forklarer Jens Christensen.

Billedet, der leveres i en ramme, kan i øvrigt købes fra torsdag 6. december hos Pernille Stougaard - og prisen bliver 499 kroner.

Vækker mange minder

At Jens Christensen reagerede på billedet, er der en rigtig god årsag til.

"Det er jo et nabolag, jeg kender særdeles godt," konstaterer han.

Efter at være blevet færdig på Realskolen på Adelgade, kom Jens Christensen i lære på den anden side af gaden som kontorassistent på Skanderborg Andels Svineslagteri, der lå lige der, hvor Kvickly i dag ligger. Efter en afstikker på to år til militæret kom han tilbage til Skanderborg og fik job som reklamekonsulent på Skanderborg Amtsavis. Avisen lå der, hvor UgeBladet i dag holder til. Det var med Jens Kamp som redaktør.

"Så billedet vækker mange minder. Der er Shell-tanken, hvor vi købte benzin til vores knallerter og scootere og Peters pølsevogn, som vi frekventerede, når vi skulle i Kino. Der var også Sonjas kaffebar, hvor jeg kom næste hver dag i en periode. Vi byttede, så jeg fik kaffe, mens Sonja fik et par af mine madder fra madpakken," fortæller Jens Christensen.

Adelgade var hovedvej

På billedet kan man se en række biler køre eller være parkeret. En af bilerne har en nummerplade, der begynder med RR, der var kendingsbogstaverne for Skanderborg fra 1958-68.

"Mon ikke nogle af de Ford-biler, man kan se på billedet, er købt hos 'Ford-Aksel' på vestergade? Og nogle af Maskotterne er sikkert købt hos Bent Purup på Nørregade," vurderer Jens Christensen og tilføjer:

"På det tidspunkt, hvor billedet er taget, var Adelgade i øvrigt hovedvej, hed A10 og havde direkte forbindelse til Ladegårdsbakken."

Publiceret 08 December 2018 08:00