Har man lyst til at have billederne hængende hjemme hos sig selv, kan de bestilles hos Olivarius Optik eller på Per Billes hjemmeside www.ry-foto.dk.

Har man lyst til at have billederne hængende hjemme hos sig selv, kan de bestilles hos Olivarius Optik eller på Per Billes hjemmeside www.ry-foto.dk.

Pyt med Ry: Fantastiske billeder "skudt" i vandpytter

Kan vandpytter bruges til noget som helst konstruktivt? Ja, er det korte svar

Af
Grethe Bo Madsen

At vandpytter skulle kunne glæde andre end børn med gummistøvler er hermed bevist. Gennem det seneste år har fotograf Per Bille fra Ry ved flere lejligheder skabt rene kunstværker ved at fotografere vandspejlinger af gadebilledet i Ry.

Billederne er lige nu udstillet hos Olivarius optik på Bytorvet i Ry under overskriften: Pyt med Ry.

Ikke Photoshoppet

"Det er bestemt ikke et udtryk for, at jeg er ligeglad med Ry, snarere tvært imod, for det skal læses helt bogstaveligt som i (vand)-pyt med en spejling af Ry. Pyt-billederne er egentlig bare en leg og en personlig kreativ udfordring i en hverdag, hvor jeg tager mange billeder," fortæller han.

"Det er vigtigt for mig at bevare den legende tilgang til at se kendte motiver på en ny måde eller fra en anden vinkel. Jeg har, siden jeg startede som fotograf, taget rigtig mange billeder i Ry, og derfor er det en personlig tilfredsstillelse stadig at kunne finde nye motiver, skæve tilgange til at fremhæve byen og meget gerne også bidrage til at fortælle mine visuelle historier af mit lokal samfund."

Flere har spurgt fotografen, om vandspejlingerne er Photoshoppet.

"Nej, det er ganske ægte. En spejling i en helt almindelig vandpyt. Så tak til Skanderborg Kommune for ikke at have has på alle kommunens vandpytter," lyder det muntert fra Per Bille.

Danmarks mindste julestue

Pyt med Ry-billederne kan bestilles hos Olivarius Optik. De kan også købes på lørdag, når familien Bille slår dørene op for det, de kalder 'Landets mindste julestue'.

"Måske savnede vi alligevel at åbne dørene for julen, som vi har gjort i flere år. Måske har vi den skæve engel,den skønne pude, den unikke lampe eller det pytbillede man lige står og mangler. Måske er det tosset, men vi kan simpelthen ikke lade være. Så derfor afholder vi på lørdag Billernes absolut allermindste julemarked," konstaterer Per Bille.

"Vi lover, at det dufter af jul både inde og ude. Der er glögg i komfuret, varme i drivhuset og den rullende sauna er tændt til et ægte julebad med med julegus."

Landets mindste julestue

Billerne åbner endnu engang for et julemarked, denne gang i miniformat, i privaten på Tulstrupvej 3A i Alling ved Ry. Det sker på lørdag 8. december klokken 10.00-17.00. Saunaen er lukket mellem 14.30 og 17

Publiceret 07 December 2018 10:30