Den nye kaffebar, Byens Bønner, åbner på lørdag 8. december klokken 12.00 hos Weensu på Bytorvet 24 i Ry. Foto: Per Bille

Den nye kaffebar, Byens Bønner, åbner på lørdag 8. december klokken 12.00 hos Weensu på Bytorvet 24 i Ry. Foto: Per Bille

Byens Bønner: Bæredygtig kaffebar i Ry

Henrik Windbirk åbner økologisk kaffebar hos Weenzu på Bytorvet i Ry

Weensu på Bytorvet i Ry sætter et nyt skud på lørdag 8. december klokken 12.00, når Henrik Windbirk har åbningsreception for kaffebaren Byens Bønner i butikken, hvor genbrug, bæredygtighed og økologi er den røde tråd.

"Vi håber selvfølgelig, at den økologiske kaffe fra Peru falder i din smag, men hvis det også gælder koppen, som du drikker af, ja så kan du købe den," siger Henrik Windbirk, der har stort set alt inventaret til salg.

Bæredygtighed er den røde tråd

"Det betyder, at hvis man har man siddet rigtig godt og synes, at puden eller stolen er helt perfekt, så er det bare med at give et bud. Så kan man gå fra Byens Bønner med både noget at sidde på og en god kaffe-oplevelse."

Men det er kaffen, der er omdrejningspunktet, og den skal ifølge Henrik Windbirk være af god kvalitet. Byens Bønner vil udelukkende brygge kaffe på økologiske bønner, der bliver ristet lokalt i Søhøjlandet. Samtidig vil kaffebaren servere forskellige espressobaserede kaffedrikke, der varierer alt efter årstiden. På kaffebarens menu er også en kop the eller et glas saft. Alt sammen økologisk.

”I Byens Bønner tror vi på bæredygtighed, kvalitet og god smag, og vi håber, at kaffebarens gæster kan se det fornuftige og interessante i at drive en kaffebar med et minimalt forbrug og derfor et minimalt CO2-fodaftryk uden at gå på kompromis med kvaliteten,” siger Henrik Windbirk.

Genbrugsfund og økologiske bønner

Princippet om at man kan købe inventaret er blandt andet muligt, da en række udstillere i butikken Weensu stiller deres varer til rådighed for Byens Bønner. I kaffebaren vil der også være genbrugsfund, alt sammen med tanke for miljøet og ønsket om at minimere forbruget.

"Der er rigtig mange ting, der skal gå op, når man åbner en lille kaffebar, også mere end jeg var klar over. Min idé om at åbne kaffebaren har derfor bredt til sig til resten af familien, til gode venner og kommende kolleger. Jeg er derfor meget taknemmelig over den hjælpsomhed, jeg er stødt på alle vegne. Nu glæder vi os til åbningen, og vi håber meget, at folk i Ry vil kigge forbi og tage godt imod kaffebaren," siger Henrik Windbirk, der på lidt længere sigt også har planer om at afholde forskellige arrangementer i kaffebaren.

Publiceret 07 December 2018 08:00